- Han sa han aldri har spilt en kamp som betydde så mye

Rognes Celtic-kompis slapp militærtjeneste etter OL-bronse.

SLAPP MILITÆRET: Thomas Rognes lagkamerat i Celtic, Sung Yueng Ki, feiret ekstra etter OL-bronsen. Foto: AP Photo / Luca Bruno og Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.
SLAPP MILITÆRET: Thomas Rognes lagkamerat i Celtic, Sung Yueng Ki, feiret ekstra etter OL-bronsen. Foto: AP Photo / Luca Bruno og Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Se landskampen her: Kjøp tilgang og se Norge - Hellas (onsdag 20.00) i vårt Fotballstudio. Kampen inngår i fotballabonnementet, som inkluderer alle kamper i Tippeligaen og hovedkampene i Adeccoligaen og Toppserien.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Landslagsspiller og Celtic-proff Thomas Rogne (22) fulgte ekstra godt med på det sørkoreanske fotballandslaget i OL.

Kompisen og lagkamerat Sung Yueng Ki (23) sikret etter hvert bronse etter seier mot Japan i bronsefinalen.

- Det ble en del tv-titting under OL, men mest for å følge kameraten min på Sør-Korea. De gjorde det bra, og det er selvsagt hyggelig. Jeg var ekstra glad på hans vegne fordi bronsefinalen betød ekstra mye for ham, sier Rogne til Dagbladet.

- På hvilken måte var den ekstra viktig?

- Det handlet ikke bare om en OL-medalje, men både han og flere slapp unna militærtjeneste hvis de sikret medalje. I Sør-Korea må de fullføre to års militærtjeneste før de fyller 26 år, men det slapp han nå, sier Rogne.

- Hvordan var reaksjonen hans?

- Jeg snakket med ham etter kampen, og han var lettet. Han sa han aldri har spilt en kamp som betød så mye. Mye sto på spill, og den medaljen skulle han ha, sa han til meg før kampen, forteller Rogne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer