Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Han sa han aldri har spilt en kamp som betydde så mye

Rognes Celtic-kompis slapp militærtjeneste etter OL-bronse.

SLAPP MILITÆRET: Thomas Rognes lagkamerat i Celtic, Sung Yueng Ki, feiret ekstra etter OL-bronsen. Foto: AP Photo / Luca Bruno og Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.
SLAPP MILITÆRET: Thomas Rognes lagkamerat i Celtic, Sung Yueng Ki, feiret ekstra etter OL-bronsen. Foto: AP Photo / Luca Bruno og Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix. Vis mer

Se landskampen her: Kjøp tilgang og se Norge - Hellas (onsdag 20.00) i vårt Fotballstudio. Kampen inngår i fotballabonnementet, som inkluderer alle kamper i Tippeligaen og hovedkampene i Adeccoligaen og Toppserien.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Landslagsspiller og Celtic-proff Thomas Rogne (22) fulgte ekstra godt med på det sørkoreanske fotballandslaget i OL.

JUBEL: Sør-Koreas Sung Yueng Ki etter bronsefinalen mot Japan. Foto: AP Photo/Luca Bruno
JUBEL: Sør-Koreas Sung Yueng Ki etter bronsefinalen mot Japan. Foto: AP Photo/Luca Bruno Vis mer

Kompisen og lagkamerat Sung Yueng Ki (23) sikret etter hvert bronse etter seier mot Japan i bronsefinalen.

- Det ble en del tv-titting under OL, men mest for å følge kameraten min på Sør-Korea. De gjorde det bra, og det er selvsagt hyggelig. Jeg var ekstra glad på hans vegne fordi bronsefinalen betød ekstra mye for ham, sier Rogne til Dagbladet.

SERIEN I GANG: Glasgow Celtic har startet sesongen og vunnet lagets eneste kamp.. Foto: AP Photo/Michael Perez
SERIEN I GANG: Glasgow Celtic har startet sesongen og vunnet lagets eneste kamp.. Foto: AP Photo/Michael Perez Vis mer

- På hvilken måte var den ekstra viktig?

- Det handlet ikke bare om en OL-medalje, men både han og flere slapp unna militærtjeneste hvis de sikret medalje. I Sør-Korea må de fullføre to års militærtjeneste før de fyller 26 år, men det slapp han nå, sier Rogne.

I CELTIC: Sung Yueng Ki. Foto: REUTERS/David Moir
I CELTIC: Sung Yueng Ki. Foto: REUTERS/David Moir Vis mer

- Hvordan var reaksjonen hans?

- Jeg snakket med ham etter kampen, og han var lettet. Han sa han aldri har spilt en kamp som betød så mye. Mye sto på spill, og den medaljen skulle han ha, sa han til meg før kampen, forteller Rogne.

Både Rogne og Vadim Demidov ble drillet sammen med Brede Hangeland i forsvaret på dagens formasjonstrening på Ullevaal.

- Fikk som fortjent
Rogne og Celtic startet den skotske serien med 1-0-seier 4. august. Midtstopperen sier det blir en spesiell sesong uten erkerivalen Rangers. De ble tvangsflyttet ned i fjerdedivisjon tidligere i sommer.

- De fire årlige kampene mot Rangers var noe alle så fram til. Vi klarer oss uten dem, men litt av X-faktoren i ligaen forsvinner, sier Rogne.

DEGRADERT: Rangers ble tvangsflyttet ned til 4. divisjon før denne sesongen. Foto: REUTERS/Russell Cheyne
DEGRADERT: Rangers ble tvangsflyttet ned til 4. divisjon før denne sesongen. Foto: REUTERS/Russell Cheyne Vis mer

- Vil du savne Rangers?

- Det er vanskelig å beskrive hvordan kampene og atmosfæren var. Det var mye på spill, og kampene var viktige for ligaen. Den som kom best ut av de fire kampene, vant som regel serien. Jeg vil savne Rangers, men samtidig kan de ikke drive klubben slik som de gjorde. De fikk kanskje som fortjent, sier Rogne.

- Trist for fansen
- Er det et tema i Celtic-garderoben?

FANSEN: Rogne mener Rangers-nedrykket er trist for fansen. Foto:  REUTERS/Russell Cheyne
FANSEN: Rogne mener Rangers-nedrykket er trist for fansen. Foto: REUTERS/Russell Cheyne Vis mer

- Vi snakker ikke så mye om det og prøver å ikke bry oss for mye. For mange er det trist. Spesielt for fansen. Men det er fortsatt noen gode lag i serien og flere tøffe kamper, sier Rogne.

Rangers ble tvangsflyttet som følge av økonomisk trøbbel. De ble satt under administrasjon i vinter, men senere ble den reddet av nye eiere. Likevel endte det med degradering etter at et flertall av ligarivalene bestemte at de ikke fikk fortsette på høyeste nivå i skotsk fotball.

Rangers har den skotske rekorden med hele 54 seriemesterskap. De har sammen med Celtic vunnet hver ligatittel siden 1986.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media