Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Han sa: «Hvis vi har vunnet ligaen, spiller jeg selv»

Holloway avslører Fergusons løfte om å spare spillere.

PLANLEGGER HAN SJOKK-COMEBACK? Tvilsomt, men dette bildet er bare drøye to uker gammelt. Alex Ferguson (69) tester skuddfoten under trening i Gelsenkirchen foran bortekampen mot Schalke. Foto: Patrik Stollarz, AFP/Scanpix
PLANLEGGER HAN SJOKK-COMEBACK? Tvilsomt, men dette bildet er bare drøye to uker gammelt. Alex Ferguson (69) tester skuddfoten under trening i Gelsenkirchen foran bortekampen mot Schalke. Foto: Patrik Stollarz, AFP/Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Manchester United møter Blackburn i helga, og ett poeng er nok til å sikre Premier League-gullet.

Hvis det skjer, legger ikke Alex Ferguson skjul på at han vil tenke på Champions League-finalen seks dager seinere når Blackpool venter i siste serierunde.

- Folk vil snakke om integriteten til ligaen, men det er en naturlig ting for oss å bruke hele troppen. Spillerne ville ikke tilgitt meg om jeg stilte med det sterkeste laget. De ville sagt: «Hva?» De ville trolig trippet rundt, vel vitende om at de har en europacupfinale, sier United-manageren ifølge The Guardian.

Og Blackpool-manager Ian Holloway røper at Ferguson har varslet også overfor ham at han vil gjøre endringer på laget dersom tittelen er sikret før de møtes på Old Trafford 22. mai.

- Spiller selv Da Holloway ringte kollegaen for å gratulere ham med sin tredje Champions League-finale på fire år, skal han ha kommet med følgende løfte - ifølge Holloway:

- Hvis vi har vunnet ligaen, spiller jeg selv mot dere, gutten min.

Og Holloway har ikke tenkt å la Ferguson slippe billig unna.

- Jeg vil minne ham på dette, lover Blackpool-sjefen.

Ikke bare moro Men det er ikke alle som vil synes dette er spesielt morsomt. Blackpool ligger på den øverste nedrykksplassen, ett poeng bak Wolves og tre poeng bak Blackburn og Birmingham.

For fire år siden stilte Ferguson et reservepreget lag i siste serierunde mot West Ham. London-laget vant 1-0 etter scoring av daværende Hammers-spiss Carlos Tevez.

Dermed reddet West Ham plassen på bekostning av Sheffield United. Sheffield-manager Neil Warnock ga seinere samme år ut en bok der han fortalte at han følte seg forrådt av Ferguson.

«Jeg stirret med vantro på Manchester United-laget som skulle møte West Ham. Jeg følte meg virkelig sviktet. Jeg setter stor pris på Sir Alex, men han hadde sagt han ville stille sitt sterkeste mannskap. Og dette var ikke engang i nærheten. Jeg kunne ikke fatte det. Han måtte vite at motstanderen ville få et ekstra løft da de så hvilke spillere som var ute,» skrev Warnock.

Bråk i 2009 Det ble også bråk før siste serierunde for to år siden, da Ferguson sendte et reservepreget lag på banen mot Hull, som kjempet med Newcastle om den siste sikre plassen. Også da skulle United møte Barcelona i Champions League - den gangen bare tre dager seinere.

Den gangen løste det seg selv, siden United vant mot Hull mens Newcastle tapte for Aston Villa.

GLEMMER IKKE: Blackpool-manager Ian Holloway lover å minne Ferguson på løftet om å spille siste seriekamp selv. Foto: Tom Hevezi, AP/Scanpix
GLEMMER IKKE: Blackpool-manager Ian Holloway lover å minne Ferguson på løftet om å spille siste seriekamp selv. Foto: Tom Hevezi, AP/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media