IKKE BLID:  Ola Vigen Hattestad krysset målstreken mens han skulte bort på italienske Federico Pellegrino og pekte mot han. Etterpå nektet han å ta i mot unnskyldningen hans. - For det kan jo ha store konsekvenser for meg, sier nordmannen og tenker på OL-billetten. Foto: Skjermdump med tillatelse fra NRK / NTB Scanpix
IKKE BLID: Ola Vigen Hattestad krysset målstreken mens han skulte bort på italienske Federico Pellegrino og pekte mot han. Etterpå nektet han å ta i mot unnskyldningen hans. - For det kan jo ha store konsekvenser for meg, sier nordmannen og tenker på OL-billetten. Foto: Skjermdump med tillatelse fra NRK / NTB ScanpixVis mer

- Han sa unnskyld, men jeg godtok den ikke

Ola Vigen Hattestad frykter for OL-billetten etter stavbrekkingen.

(Dagbladet): På dagens sprint i Nove Mesto skulle Ola Vigen Hattestad vise at han fortjener en OL-billett.

Han er nær en billett til Sotsji, men skulle gjerne hatt en verdenscupseier for å supplere søknaden til landslagsledelsen.

Brakk staven Vigen Hattestad har vært sjuk, og forteller at det har vært tungt de siste dagene. Men i dag var det en brekt stav som stoppet 31-åringen.

- Jeg følte meg sprek i prologen og i kvartfinalen, og da er det kjedelig å ikke få testa ut formen ordentlig og vist hva man er god for, sier Ola Vigen Hattestad til Dagbladet.

TV-seerne kunne se en lite blid nordmann krysse mållinja som sistemann i det andre semifinale-heatet. Grunnen heter Federico Pellegrino.

Godtok ikke unnskyldningen Helt i starten av heatet fikk Vigen Hattestad brekt staven sin av italieneren.

- Sånn som jeg opplever det, er at jeg kommer veldig godt ut, og er likt med Morilov til venstre for meg. For å ikke kræsje med han, må jeg legge meg til høyre og inn foran Pellegrino. Jeg opplever det sånn at han kommer bakfra og er altfor tøff, sier Vigen Hattestad om epiosden som førte til stavbrekkingen.

Men uten en sikker OL-billett i lomma, oppleves episoden som svært kjedelig for nordmannen.

- Han kom bort og sa unnskyld rett etter løpet. Men jeg godtok den ikke, for det kan jo ha store konsekvenser for meg, sier den skuffa sprinteren til Dagbladet.

- NM viktigere enn tenkt Vigen Hattestad forteller at sprinterne før sesongen fikk beskjed om at sprinten i Davos før jul, og dagens sprint i Nove Mesto var viktig med tanke på OL-uttaket.

Nå må 31-åringen fokusere på å gjøre det best mulig på morgendagens lagsprint, hvor han går med Pål Golberg.

Men ikke minst blir NM-sprinten på Lillehammer fredag svært viktig.

- NM blir nok viktigere enn først tenkt, men det er en mulighet tror jeg, sier han om sine OL-sjanser nå.