- Han så ut som den eneste araberen uten olje i hagen

Redknapp i trøbbel etter radiospøk.

KLUBBEIER: Harry Redknapp hadde ikke mye pent å si om Portsmouths tidligere eier Sulaiman Al Fahim, her på kampen mellom Pompey og Manchester City i 2009. Foto: AP/Tom Hevezi
KLUBBEIER: Harry Redknapp hadde ikke mye pent å si om Portsmouths tidligere eier Sulaiman Al Fahim, her på kampen mellom Pompey og Manchester City i 2009. Foto: AP/Tom HeveziVis mer

(Dagbladet): Harry Redknapp har lenge vært soleklar favoritt til å bli ny England-manager.

Men ventetiden er i ferd med å bli vond for 63-åringen, som ennå ikke er tilbudt jobben som Fabio Capellos etterfølger.

Spurs har tapt tre strake kamper og har nå bare ett poengs ledelse på Arsenal i ligaen. 

Hentet ut fra bod Samtidig har Redknapp kommet med lite heldige uttalelser i et intervju med Radio Times, der spørsmålsstilleren var tidligere Spurs-eier Alan Sugar.

Redknapp snakket om mangt og mye, og kviknet spesielt til da temaet ble skrudd over på utenlandske klubbeiere i Premier League.

- Jeg har ikke peiling på hvor de finner eierne sine. Jeg husker den første karen de hentet inn til Portsmouth. Han så ut som han var dratt inn fra en bod på utsiden. Han så ut som den eneste araberen som ikke hadde olje i hagen, sier Redknapp.

Eieren han omtaler er Sulaiman Al Fahim, en 35-åring fra Dubai som solgte seg ut av Pompey halvannen måned seinere.

Redknapps uttalelser skaper bølger i England, skriver Daily Telegraph. Ifølge avisa reagerer antirasister på Redknapps radiointervju. Og dersom Redknapp får England-jobben er den type snakk blant ting som kan koste ham jobben.

- Harry er ingen rasist, han har alltid brukt svarte spillere. Men han er veldig klønete i måten han uttrykker seg på, du kan ikke si slik hvis du er landslagssjef for England, sier en kilde til avisa.

Det engelske fotballforbundet (FA) har lagt merke til Redknapps intervju, men betrakter saken som Tottenhams problem så lenge 63-åringen er ansatt på White Hart Lane.

Ingen Terry, ingen Bent John Terry mistet i vinter kapteinsbindet for England, nettopp på grunn av rasismeanklager fra Anton Ferdinand. Den saken kommer opp i retten i London etter EM-sluttspillet.

En spiller som neppe blir tatt ut til Redknapps første England-tropp er Aston Villas Darren Bent. Redknapp solgte spissen til Sunderland i 2009, etter at manageren hadde vært litt for kvikk i replikken om en miss fra Bent.

- Du må være forsiktig. Jeg sa en gang «kona mi kunne scoret på den sjansen», om et mål Darren Bent ikke scoret. Bent begynte da å sutre og ringte agenten sin. Så ringte agenten hans styreformannen vår og sier at han mistrives og vil bort. Men jeg sa bare  sannheten, gjorde jeg ikke?

Redknapp havnet også på kant med Capello fordi Spurs-sjefen vurderte italienerens laguttak på TV.

- Jeg kommenterte en England-kamp på Wembley for to år siden, og jeg sa «det er ikke til å tro at vi bruker Steven Gerrard på venstrevingen». Det tok Fabio ille opp, han trodde jeg kritiserte ham. Og det likte han ikke. Men jeg sa bare min mening, sier Redknapp.

TAP, TAP, TAP: Harry Redknapp og Tottenham har opplevd en formdupp etter spekulasjoner om at Spurs-sjefen kan bli landslagssjef. Foto: EPA/PETER POWELL
TAP, TAP, TAP: Harry Redknapp og Tottenham har opplevd en formdupp etter spekulasjoner om at Spurs-sjefen kan bli landslagssjef. Foto: EPA/PETER POWELL Vis mer