IKKE IMPONERT: Det tyske fotballikonet Franz Beckenbauer mente Gianluigi Buffon så ut som en pensjonist på den ene scoringen til Bayern München. Foto: AFP PHOTO / GUENTER SCHIFFMANN / NTB scanpix
IKKE IMPONERT: Det tyske fotballikonet Franz Beckenbauer mente Gianluigi Buffon så ut som en pensjonist på den ene scoringen til Bayern München. Foto: AFP PHOTO / GUENTER SCHIFFMANN / NTB scanpixVis mer

- Han så ut som en pensjonist

Franz Beckenbauer slakter keeperspillet til Gianluigi Buffon.

(Dagbladet): Følg Real Madrid - Galatasaray og Malaga - Borussia Dortmund i vårt Fotballstudio fra 20.45!

Juventus-keeper Gianluigi Buffon blir av mange sett på som tidenes beste keeper. Han vant også denne kåringen da det internasjonale forbundet for fotballhistorie og statistikk (IFFHS) skulle kåre tidenes keeper i 2010.

Italieneren passerte for ikke så lenge siden 35 år, men er fortsatt det klare førstevalget mellom stengene til den italienske serielederen Juventus. I går fikk sisteskansen bryne seg på angrepsrekka til Bayern München, noe som ikke slo heldig ut. Allerede etter 25 sekunder måtte Buffon plukke ballen ut av nettet da David Alaba skjøt fra langt hold.

En som mente at sisteskansen burde tatt det skudddet, er det tyske fotballikonet og legenden Franz Beckenbauer.

- Alaba skjøt fra 120 meter. Buffon så ut som en pensjonist. Jeg vil ikke opprøre noen, men han burde tatt det skuddet. Kanskje han ikke trodde Alaba ville skyte fra det holdet, sier Beckenbauer, ifølge La Gazzetta dello Sport.

Det skal sies at skuddet gikk via et Juventus-bein og i mål, og at Buffon derfor ikke kunne lastes for scoringen, mente Rune Bratseth i Viasat-studioet.

På det andre målet til Bayern München ga Buffon en retur som Mario Mandzukic tok vare på da han spilte ballen til målscorer Thomas Müller. Også ved denne anledningen sviktet keeperen ifølge Beckenbauer.