Dennis Johnsen ble trent av Erik Ten Hag i Ajax:

- Han satte meg på plass

Norske Dennis Johnsen tror Erik Ten Hag vil lykkes i Manchester United.

NÅDELØS BESKJED: Erik ten Hag har trent - og satt på plass - norske Dennis Johnsen. Video: Rødt Kort. Vis mer
Publisert

Dennis Tørseth Johnsen står foreløpig bare bokført med èn enkelt landskamp, men har en klubb-cv som ikke står tilbake for så mange av landslagskollegene i Nations League-troppen.

Johnsen, som spilte ungdomsfotballen sin i Tiller og Rosenborg, har vært innom klubber som Heerenveen, PEC Zwolle og Ajax på veien til sin nåværende klubb, Venezia.

Nå endte riktignok Serie A-eventyret med Venezia med nedrykk denne sesongen, men Johnsen fikk med seg 26 kamper på det øverste italienske nivået i år.

Veldig direkte

Og Johnsen er også den eneste norske fotballspilleren som har førstehåndserfaring med Manchester Uniteds nye manager Erik Ten Hag.

SPILTE UNDER TEN HAG: Dennis Johnsen. Foto: Rødt Kort.
SPILTE UNDER TEN HAG: Dennis Johnsen. Foto: Rødt Kort. Vis mer

Ten Hag ble som kjent hentet fra Ajax til den kriserammede Manchester-klubben tidligere i år. Johnsen spilte under Ten Hag da han var Ajax-spiller og vet godt hva som venter superstjernene i United:

- Han vil ha ting på sin måte. Han er veldig direkte, og også rettferdig. Det likte jeg veldig godt med ham. Hvis du gjør det bra, får du muligheten, sier Johnsen til Dagbladet.

Rett mann

Det siste har, ifølge mange supportere, vært en mangelvare i hele år. Johnsen fikk føle Ten Hags krav i Ajax, og tror han vil lykkes med dette i Manchester United også.

- Jeg tror det blir veldig bra i United. Han har jo sine prinsipper. Vil spille ut bakfra, spille fin fotball. Det tror jeg blir veldig bra, sier Johnsen.

- Er han riktig mann til å rydde opp i rotet i United?

- Han hadde veldig mye autoritet i Ajax. Jeg tror han kommer til å få det blant spillerne om de stoler på ham og om de gjør som han sier. Da tror jeg de får til å spille veldig bra og da tror jeg han klarer å sette på plass United igjen.

- Du sier han er veldig direkte. Jeg har et sitat fra ham - hvor han sier at du av og til trenger et spark bak ...?

- Ja, det husker jeg. Jeg var litt i min egen verden da jeg kom til Ajax. Jeg hadde ikke helt fotfeste, kanskje. Da var det godt å ha en trener som satte meg litt på plass. Så det var fortjent.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer