- Han ser så tom ut

Pastorens tidligere elskerinne etter vitnemålet i går.

(Dagbladet.no:)Pastor Helge Fossmo skal ha forsøkt å fange sin tidligere elskerinnes blikk da hun i går satte seg overfor ham i vitneboksen for å fortelle om hemmelige møter i natten, og om tiden etter drapet på Alexandra Fossmo og drapsforsøket på hennes egen mann, Daniel Linde.

- Ingen følelser

Anette Linde (26) var ikke komfortabel med å sitte overfor sin tidligere elsker - for første gang siden pågripelsen av de to i februar. Men selvsikkerheten økte etterhvert som hun fortalte om pastoren, hans oppførsel og deres forhold. Hun fortalte at hun var svært skuffet over pastoren.

- Jag har ingen følelser for ham. Jeg har ingen anelse om hva den mannen er i stand til, sa hun.

Ikke redd ham

Etter vitnemålet uttrykte hun lettelse:

- Jeg troddde det skulle bli forferdelig slitsomt, men det var mye enklere enn jeg hadde forestilt meg, sa hun til Aftonbladet.

- Jeg innså at jeg ikke er redd ham. Han er bare liten og ubetydelig, sa Linde.

- Han ser så tom ut og øynene hans er sorte. Ingenting av det jeg en gang trodde han var, er igjen, sier hun til avisa.

Dagbladet.no følger vitneavhørene utover dagen.

LETTET: I går vitnet pastor Helge Fossmos tidligere elskerinne, Anette Linde (26). Politiet mener det var kjærlighetsforholdet mellom de to som drev pastoren til å manipulere barnepiken Sara Svensson til skyte Alexandra Fossmo og Daniel Linde. Her er Anette Linde med ektemannen Daniel Linde, som mirakuløst overlevde drapsforsøket.