- Han ser umåtelig sterk ut

Gjert Ingebrigtsen bruker store ord om det sønnen Jakob leverer på trening.

I FORM: Trener og far Gjert Ingebrigtsen er tydelig når han skal beskrive formen Jakob Ingebrigtsen har vist på trening den siste tida. Vis mer
Publisert

BISLETT (Dagbladet): Henrik Ingebrigtsen (30) var snaut halvannet sekund bak sin egen rekord på 5000-meter under Bislett-arrangementet «Night of Highlights» fredag kveld.

På tribunen satt pappa Gjert og bror Filip, som begge hadde tatt turen til stadion for å se 30-åringen konkurrere.

Selv om han fikk en solid opptur tidsmessig etter å ha løpt på 13.27,07 i Gateshead for mindre enn to uker siden, var ikke Gjert Ingebrigtsen helt fornøyd.

UVENTET BESØK: Samme dag som Bislett arrangerte stevne, meldte Henrik Ingebrigtsen seg på. Foto: Lise Åserud / NTB
UVENTET BESØK: Samme dag som Bislett arrangerte stevne, meldte Henrik Ingebrigtsen seg på. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

- Det var nok noenlunde litt av samme feelingen, men tiden er jo betydelig bedre. Så det er det nest beste løpet han har gjort noensinne, men han er betydelig bedre enn det. Han har litt smågruff i systemet, som han forhåpentligvis klarer å få ryddet vekk, sier trenerpappaen.

- Smågruff i systemet, hva mener du da?

- Nei, han har holdt på noen år, det ser du.

VERDENSREKORD: Her setter Karsten Warholm ny verdensrekord på 300 meter hekk med tiden 33,26 sekunder. VIDEO: NRK Vis mer

Store ord om Jakob

Filip Ingebrigtsen (28) har på sin side ikke sesongdebutert ennå. Tidligere har han slitt med allergi på denne tiden av året, og deltok ikke i Gateshead, slik som brødrene gjorde.

- Nja, vi skal ikke si så mye om det. Det er sånn han har, han er litt sensitivt i forhold til forskjellige ting. To til tre ganger i året blir han satt ut av et eller annet. Da er det bare å sette seg ned og vente til verden normaliserer seg. Hva det er og hvorfor, det vet jeg ikke, sier Gjert.

- Hva er status for Jakob og Filip, hvordan ser det ut i trening?

- Jakob får vi et greit svar på når vi kommer ned til Firenze, hvordan det ser ut på 5000. Men han ser umåtelig sterk ut. Det er veldig, veldig bra, svarer han og legger skikkelig trykk på «umåtelig».

Det er en advarsel til alle som har planer om å slå 20-åringen.

Filip er tilbake i trening, men ligger litt bak de andre to når det kommer til å være i form til å konkurrere skikkelig.

- Ikke panikk

- Er dere i rute til OL?

- Det er fortsatt veldig tidlig. Vi har ikke noe panikk i forhold til noen ting. Jeg er mer spent på han bak her, sier Ingebrigtsen og nikker mot eldstemann Henrik.

Torsdag skal Henrik og Jakob løpe 5000 meter under Diamond League i Firenze. Deretter kan det bli aktuelt å løpe Bislett Games 1. juli - uten at det er spikret.

Det er heller ikke umulig at treningskamerat Narve Gilje Nordås (22), som var to små hundredeler bak Henrik i mål på fredag, blir med til Italia - selv om 22-åringen selv er usikker på om han har nivået som kreves.

- Det er jo et ekstremt sterk felt, så spørsmålet er om det blir for høyt nivå for min del da. Så spørs det litt hvordan kroppen restituerer seg etter dette da, sier Nordås til Dagbladet.

Gjert mener Nordås ikke gjør seg bort om han skulle stille.

- Det er god spredning i det feltet også. Jeg tror at hvis både Henrik og Narve får muligheten i det feltet, så har de igjen en mulighet til å hjelpe hverandre. For det er en gruppering bak på det nivået der, på samme måte som her og kanskje i enda større grad, hvor det er fire til fem stykker som ligger på samme nivå og kan hjelpe hverandre. Så jeg ser ikke det som en umulighet, sier Gjert.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer