Han signerte kontrakten med polakkene: - Dette er oppspinn

Sogndal-trener Emberland avviser bokpåstandene.

OPPGITT: Det var Sogndals trener Karl Oskar Emberland som skrev under papirene som hentet Piotr Leciejewski til klubben. Han avviser kategorisk at det foregikk noe ulovlig. 
Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX .
OPPGITT: Det var Sogndals trener Karl Oskar Emberland som skrev under papirene som hentet Piotr Leciejewski til klubben. Han avviser kategorisk at det foregikk noe ulovlig. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Knut Høibraaten skriver i boka «Fotballagenten» at den polske agenten Marcin Hakman «oppfattet det som at direktøren og sportsdirektøren i Sogndal Fotball ville ha en porsjon penger under bordet» før de ville signere Piotr Leciejewski fra Polen i 2008.

I boka navngis sportsdirektøren som Trond Fylling, som i dag har gjort det klart at han ikke engang jobbet for Sogndal på det tidspunktet, men at han fikk lovlig betalt av Hakman i forbindelse med sin jobb som mellommann i overgangen. Direktøren på den tiden, Yngve Hallén, avviser påstandene om korrupsjon blankt.

Faktisk var det daværende Sogndal-trener Karl Oskar Emberland som bestemte seg for å hente Leciekjewski til klubben i 2008, og det var han som signerte papirene både for den første låneavtalen, og deretter den permanente overgangen.

- Alt jeg kan gjøre her er å fortelle historien. Vi trengte keeper, Terje Skjeldestad var skadet, og vi søkte etter hvert i det polske markedet fordi det norske var såpass opphetet. Trond Fylling var mellommannen for oss, han kjente jeg som en flink mann, og vi jobbet sammen. Piotr kom på prøvespill, vi var fornøyde, så vi signerte først en låneavtale, deretter en kjøpsavtale, sier Emberland til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer