- Han sitter bare hjemme og leser bibelen

I morgen fortsetter rettssaken mot Oscar Pistorius.

MÅ MØTE I RETTEN:I morgen starter rettssaken mot Oscar Pistorius, som er tiltalt for drap på kjæresten Reeva Steenkamp.
 AFP PHOTO / ALEXANDER JOE / NTB Scanpix
MÅ MØTE I RETTEN:I morgen starter rettssaken mot Oscar Pistorius, som er tiltalt for drap på kjæresten Reeva Steenkamp. AFP PHOTO / ALEXANDER JOE / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Det er drøye tre måneder siden Oscar Pistorius kjæreste Reeva Steenkamp ble funnet død i deres hjem. Pistorius er tiltalt for å ha drept kjæresten, og i morgen må han møte i retten.

Leser bibelen Pistorius ble løslatt mot kausjon i slutten av februar, og har siden da har bodd hos sin onkel Arnold og sin tante Lois.

Han har ikke stilt opp i noen intervjuer, men nå forteller tanta og onkelen om livet hans de siste månedene.

- Han har gått i kirken og folk fra menigheten har besøkt ham. Han går på den engelske gudstjenesten og jeg går på afrikaans, sier Lois i et intervju med Guardian.

- Oscar går sjelden ut. Det er vanskelig for ham. Han leser en masse ting, som aviser og bibelen, også jobber han litt på datamaskinen.

Mistet sponsorer Paret skal ha ordnet treningsutstyr, og forteller at Pistoruis har trent litt hjemme. Pistorius har uansett bestemt seg for å stå over årets friidrettssesong.

- Det skjedde den 14. februar. Hvor er vi nå? Tre og en halv måned senere. Ting skal gå tilbake til det normale. Vi håper at han kan gå tilbake til å konkurrere en dag, han har medfødt talent, sier tanten.

Pistorius har på grunn av mordtiltalen mistet mange sponsorer.

Lois forteller at han har fått det tøffere økonomisk, men at han fortsatt klarer seg godt.

- Han har mistet mange sponsorer, men det vil alltid være brød på bordet. Noen vil hjelpe deg et sted. Hva trenger du i livet? Du trenger ikke en luksuriøs bil eller et luksuriøst hus for å overleve, sier hun.

Lekket bilder Forrige uke ble det lekket flere bilder fra åstedet, som viser blodflekker på baderommet, kulehull i døren og en valentinspresang.

Lois tror at bildene ble plantet i avisene av politiet.

- Bildet ble lekket av politiet. Min mening er ikke viktig. Det viktigste er at han får en rettferdig rettssak og sannheten må seire, slik at folk forstår at det var en fryktelig ulykke og tragedie. De var to unge, vakre mennesker, og dette har endret deres liv sammen, sier hun.

Rettssaken mot Pistorius starter i morgen.