TO NYE ÅR?: Nei, mener britiske medier. Ja, mener norske City-supportere. Uansett er det Roberto Mancini som leder Manchester City mot byrical United i kveld. Foto: REUTERS/Eddie Keogh
TO NYE ÅR?: Nei, mener britiske medier. Ja, mener norske City-supportere. Uansett er det Roberto Mancini som leder Manchester City mot byrical United i kveld. Foto: REUTERS/Eddie KeoghVis mer

- Han sitter trygt

Avfeier rykter om at kveldens byderby kan bli Roberto Mancinis siste.

(Dagbladet): Flere engelske medier, blant annet The Guardian og The Telegraph, melder i dag at Roberto Mancinis stilling som Manchester City-manager vil bli nøye vurdert etter sesongen.

I tillegg hevdes det at en eventuell seier i FA-cupen ikke vil være nok til å berge sesongen og, i verste fall, jobben til italieneren.

Det mener Ole Fuglestad i Manchester Citys norske supporterklubb er latterlig.

- Dette er bare spekulasjoner, og det blir vanskelig å ta seriøst. Selvsagt kommer han til å bli evaluert etter sesongen, det ville han ha blitt om han hadde vunnet The Treble også. Det vil alltid være forbedringspotensiale, sier Fuglestad til Dagbladet.

Nye utfordringer Han har full tillit til at eierne ikke tar noen forhastede beslutninger, og står ved det de har sagt om at de skal satse langsiktig. Men noen ny Alex Ferguson eller Arsene Wenger er ikke Mancini.

- Det er viktig med kontinuitet på managerplassen. Jeg tror Mancini har mange gode år foran seg i Manchester City. Men før eller seinere vil han søke nye utfordringer. Det kan godt være etter at han har sørget for et par ligagull til, mener Fuglestad.

Ligagull blir det ikke i år. Den røde byrivalen leder med 15 poeng før kveldens kamp. I tillegg er de lyseblå ute av Champions League. Likevel kan det bli en kjempesesong, skal vi tro Fuglestad.

- Blir det seier i FA-cupen og andreplass i ligaen, er det en formidabel suksess. Det er tross alt Manchester City vi snakker om - det er naivt å tro at vi skal vinne hvert år.

Fortsatt lillebror Fuglestad tror en ny spiss og en ny kantspiller er det som skal til for å ta opp kampen med de røde djevlene neste sesong. Samtidig erkjenner han at United fortsatt er storebror.

- Det er ikke gjort på én sesong å skape et vinnerlag. United har jo tross alt vunnet i 20 år.