Han sjokkerte sykkel-Oslo med å knuse tiden til Lars Petter Nordhaug

Neste år sykler han for Atle Kvålsvoll.

SUVEREN Carl Fredrik Hagen kjørte ifra sine konkurrenter på vei opp til Tryvann søndag. Neste år satser han for fullt på landeveien for Atle Kvålsvolls lag. FOTO: Martin P. Hoff/WWW.KLATREKONGE.COM
SUVEREN Carl Fredrik Hagen kjørte ifra sine konkurrenter på vei opp til Tryvann søndag. Neste år satser han for fullt på landeveien for Atle Kvålsvolls lag. FOTO: Martin P. Hoff/WWW.KLATREKONGE.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Søndag ble Carl Fredrik Hagen (Team Oslo Sportslager) offisielt kronet til Oslos Klatrekonge 2014, i en konkurranse som faktisk har involvert over 3.000 syklister.

I finalen som gikk fra Gressbanen og opp til Tryvann, gikk Hagen solo etter å ha ristet av seg Arne Post (langrennsløper og syklist) og Erik Bohmann.

- Når det handler om å komme først opp til toppen med tre stykker, så blir det jo et lureløp. Jeg bestemte meg for ikke å bruke så mye krefter før jeg kom opp til Frognerseterknekkeren. Der dro jeg til og fikk heldigvis en luke ned til Arne, sier Carl Fredrik Hagen til procycling.no.

Kulthelt på Strava 23-åringen fra Oppegård har fått kultstatus i Oslos Strava-miljø etter at han slettet Lars Petter Nordhaugs bestenotering fra Gressbanen og opp til Tryvann tidligere denne sesongen.

For deg som ikke kjenner til Strava er det en app som gjør at du kan registrere din sluttid opp en bestemt bakke, og få den sammenlikne mot andre ryttere.

• Her er den offisielle listen for bestetider opp til Tryvann fra Gressbanen!

Da Hagen tok persen til Nordhaug med 25 sekunder, var en av forklaringene som rådet at vestfoldingen gjorde unna bakkeintervallen etter å ha syklet 200 kilometer rundt Tyrifjorden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer