- Han skal få høre det når jeg treffer ham

Sdiri har absolutt ikke tilgitt Pitkämäki.

(Dagbladet.no): For Salim Sdiri ble fredag den 13. en skikkelig ulykkesdag, da han fikk Tero Pitkämäkis spyd i ryggen mens han sjøl sto og slappet av under Golden League-stevnet i Roma.

Dagen etter spyduhellet hevdet Sdiri at han ikke klandret finnen for uhellet, franskmannen mente arrangørene måtte ta ansvaret for det som skjedde.

– Han kom bort til meg og sa at han var lei seg for det som hendte, men jeg svarte at det absolutt ikke var hans feil, sa Sdiri.

Men nå har pipa fått en ganske annen lyd.

I et intervju med fransk TV gjengitt av TV 2 slakter franskmannen Pitkämäkis oppførsel etter hendelsen.

– At han ikke kom og besøkte meg på sykehuset, det.., sukker Sdiri med dårlig skjult bitterhet fra sykesenga i Roma.

Alvorlig skadet

Det var i den tredje omgangen av spydduellen i Golden League-stevnet i Roma at spydet til Pitkämäki kom helt ut av retning. Det traff Salim Sdiri som satt på en benk og holdt på å avslutte lengdekonkurransen.

- BRANT TIL I RYGGEN: Sånn beskriver spydofferet Salim Sdiri (28) situasjonen der han plutselig fikk et spyd i ryggen under Golden League-stevnet i Roma. Foto: EPA/RAI-TG2/SCANPIX
- BRANT TIL I RYGGEN: Sånn beskriver spydofferet Salim Sdiri (28) situasjonen der han plutselig fikk et spyd i ryggen under Golden League-stevnet i Roma. Foto: EPA/RAI-TG2/SCANPIX Vis mer

Den franske lengdehopperen ble alvorligere skadet enn først antatt, både nyren og levra på høyre siden av kroppen fikk skader etter at spydet traff franskmannen og boret seg inn i kroppen hans.

Roser Thorkildsen

Andreas Thorkildsen ledet konkurransen, og sluttet å kaste da Sdiri ble kjørt ut fra arenaen. Nordmannen får ros av franskmannen, mens Pitkämäki, som fortsetter å kjempe om gullpotten i Golden League, levnes lite ære.

– Thorkildsen vil jeg takke av hele mitt hjerte. Jeg vil takke ham, for han andre – han skal få høre det når jeg treffer ham. Han brydde seg ikke. Han tenkte vel på pengene, sier Sdiri.

– Det er jo snakk om en million dollar?

– Det er vel mer verdt enn livet mitt, sier Sdiri, som ti dager etter ulykken fortsatt ligger på sykehus i Roma. Årsaken er at legene frykter det skal oppstå blødninger dersom han reiser hjem for tidlig.

Tero Pitkämäki på sin side imponerte med 91,23 meter under Golden League-stevnet på hjemmebane i Finland søndag.

- Han skal få høre det når jeg treffer ham
DRAMATISK: Salim Sdiri fikk behandling på stedet, men skadene viste seg å være mer alvorligere enn først antatt.