- Han skal ned

- Jeg hadde vært mer nervøs om det var Hansvoll-trener Harald Skog (51) vi skulle møte, sier pappa John Klemetsen. - Ole (29) har jo dobbelt så mange KO-seirer som Thomas Hansvoll (26) har proffkamper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tidenes første helnorske proffkamp i boksing er dermed på vei oppover vektklassene. Fra spede og verbale utbrudd i løsvekt - hvor Thomas Hansvoll var først ute og gjorde Lukkøye forbannet - er Klemetsen-klanen nå i rute. Og lurer du på hva som skal skje på TV2 i morgen kveld, får du Lukkøyes sendeplan her og nå: - Hansvoll skal ned!

Og:

- Det er han smertelig klar over.

Fra hånd til munn

43 seirer (35 på KO), fem tap og ingen uavgjorte kamper er Ole Klemetsens merittliste som proff. Bak tallene 20 seirer (fire på KO) ett tap og én uavgjort finner du Thomas Hansvoll. Og stort mer enn forskjellige recordlister har ikke disse to gutta felles.

Fordi Thomas Hansvoll ikke lever av å gjøre vesen av seg.

- I storhetstida leide vi slott og bodde der med familie og venner, sier John Klemetsen til Dagbladet. - Nå bor vi på en bondegård sammen med 180 hester. Så det går fra hånd til munn, sjøl om det ikke går like mye inn i munnen som før i tida.

- Du kan godt skrive at det går i kjent stil.

Bedre enn mora

Men - og dette er viktig å presisere for en far som vet at minst halve nasjonen ser på familien hans som en gjeng skrullinger:

- Før denne kampen har vi gjort det man kan forlange av en profesjonell bokser. Ole har trent hardt i sju uker, han har 50 sparringrunder i hanskene, og så har han lært seg at han ikke må bli truffet. For det gikk ikke da han var like stillestående som mora si. Når du gir to og får tre igjen, er du ille ute.

Likevel:

Gitarene er med på bondegården utenfor Odense i Danmark. Familien Klemetsen kan ikke leve uten sang og spell. Men det går ikke like vilt for seg som før i tida.

- Jeg har blitt mer forsiktig med sausen, sier pappa John. - Det kan ha noe med Oles kostholdsprogram å gjøre.

Åtte runder hat

TV-kampen fra Danmark går i lett tungvekt over åtte runder. Det er to færre enn det Lukkøye ba om.

- Jeg ville ha ti runder for å ha litt tid til å gjøre Thomas Hansvoll mør, sier han. - Nå må han ned i løpet av den tida jeg har fått.

- Hansvoll sier noe annet - han mener egentlig at du burde ha lagt opp for lenge siden?

- Litt spill får jeg tåle. Det hjelper ikke Thomas at han er svær i kjeften. Og han skal huske på at det var jeg som ba om denne kampen da jeg traff ham som en tjukk gris i Oslo. Kom deg ned i vekt, sa jeg - så skal vi bokse.

- Jeg kan ikke tape, sier Lukkøye til Dagbladet.

SIRKUS KLEMETSEN: Så er de i gang igjen - Team Klemetsen. Ole er skråsikker på utfallet av den helnorske matchen i morgen kveld: Thomas Hansvoll skal slås i canvasen.Foto: OLAV OLSEN/SCANPIX

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer