- Han skal ned

PARIS (Dagbladet): 79,3 kilo veide Thomas Hansvoll klokka 17.30 i går ettermiddag. Da han gikk og la seg klokka tre i natt, var han på vei mot 85. Og dermed er det bare én ting som gjenstår: å bli ferdig med jobben.

- Han skal ned, sier Thomas Hansvoll til Dagbladet. - Ut over det prøver jeg ikke å ha så mange tanker om det som skal skje. Og helst bør han ligge der før sjette runde. Det er i hvert fall det beste.

Thomas Hansvoll er ikke som andre boksere. Han har ikke behov for å være tøffest i trynet. Og kanskje nettopp derfor ser han ut som alt annet enn en bokser. I trynet.

- Det er mange som har sagt det. Jeg hører ofte folk som spør hvorfor nesa mi ikke er skeiv. Men allerede da jeg begynte å bokse som ti-åring var det én ting som gjaldt: Pass på hodet ditt, Thomas - det som blir borte, det får du ikke igjen.

På veien til kveldens VM-fight var guttetankene den store bremsen i karrieren. Thomas Hansvoll vet at han var for forsiktig i ringen. Og ikke bare i kamper, men på trening også. Han tok det aldri helt ut.

- Jeg synes det er viktig å ta vare på knotten, sier han. - Jeg har ikke tro på at du blir en bedre bokser av å få slått inn trynet titt og ofte. Og derfor har jeg ikke sparret så mye som andre boksere. Å ta imot unødvendige treffere har jeg aldri vært tilhenger av.

Satser alt på KO

Fra en kar som skal bokse om VM-tittelen i lett tungvekt rundt klokka 21.00 i kveld høres dette i overkant defensivt og puslete ut. Boksere skal jo være «bad». Men Thomas Hansvoll blir ikke det før han nærmer seg hallen og oppvarmingen til kampen.

Det er da han tar på seg den helproffe maska.

- Jeg må ta styringa i kampen, sier han. - Hvis jeg ikke bestemmer, er det fort gjort å bli overkjørt. For hele poenget med boksing er å svekke motstanderens konsentrasjon. Det er det alt handler om.

Bruno Girard er en rutinert kar som slår mye. Derfor er en norsk poengseier over 12 runder på bortebane i Paris nærmest utenkelig. Og derfor må Thomas Hansvoll møte franskmannens kvantitet med det han kan best:

Slagkraften.

- Kvalitet i hvert støt, sier Thomas Hansvoll. - Jeg må slå hvert slag for å ryste motstanderen. I den formen jeg er nå, vet jeg at jeg kan klare det. Jeg har aldri følt meg skarpere.

Følte seg stusslig

Da vekta viste 79,3 kilo, hadde han imidlertid noen dårlige minutter inne i hodet.

- Jeg følte meg tynn og stusslig da jeg gikk på vekta. Jeg vet det er psykisk, men jeg har aldri vært så skrapet som nå. For jeg pleier å ha litt valkefett - det er sånn jeg er. Derfor var det utrolig deilig å kunne begynne å spise normalt igjen.

- Nerver?

- Nei! Her og nå føler jeg at alt er under kontroll. Og det at jeg ikke legger meg til å sove før midt på natta, handler bare om at jeg gjør det jeg pleier å gjøre. Det er bare sånn jeg er.

- Tanker?

- Litt forvirret etter småstressingen for å klare vekta. Ut over det begynner tingene å falle på plass. Og det gjelder og ikke ha så mange tanker i hodet før en kamp. Boksing er et psykisk spill hvor tvil er håpløst og vilje det som gjelder, sier Thomas Hansvoll.

BEINTØFF: Ingen enrver på denne gutten, nei. - Her og nå føler jeg at alt er under kontroll, sier Thomas Hansvoll til Dagbladet. Her på gata i Paris i går kveld.