Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Han skal redde Vålerenga

Her er spissen som skal løse Vålerengas enorme scoringsproblemer: Senegaleseren Abdoulaye M'Baye (29) - med fortid i blant annet Tromsø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag kommer M'Baye til Oslo for å underskrive kontrakten med Vålerenga - slik at han kan være spilleklar til mandagens bortekamp mot Lillestrøm. Arbeidstillatelsen er allerede ordnet. I første omgang gjelder avtalen for en prøveperiode ut sesongen.

På papiret er M'Baye den spisstypen Vålerenga har lett etter i månedsvis:

Meget sterk fysisk og god i lufta.

Rådgiver

Men kanskje ikke sin aller beste form. De siste åtte månedene har han vært hjemme i Senegal, etter et års spill for en kinesisk klubb.

- Men Abdoulaye har trent sammen med mange gode fotballspillere hjemme i Senegal, så formen er nok bra, selv om han ikke har spilt kamper på en stund, sier mannen som har hentet ham tilbake til norsk fotball, Stig «Såpa» Thorbjørnsen.

En tidligere Skeid-spiller som har kost seg litt som rådgiver for blant andre M'Baye - i tillegg til å være arkitekt og kunstmaler.

Kjenner Norge

Tilnavnet «Såpa» fikk han fordi han mestret den klassiske øvelsen å drible av et par mann inne i en telefonkiosk.

En annen sak er at han ikke kunne treffe et sentralbord på en meters avstand.

«Såpa» har stor tro på at M'Baye vil lykkes i Vålerenga.

- Abdoulaye har de kvalitetene Vålerenga leter etter. Og han kjenner norsk fotball fra før. Han vet hva som kreves og hvilke spillere han skal opp mot. Dessuten er han en rolig, fin kar, sier Thorstensen.

Dyreste spiller

Senegaleseren gjorde et blandet inntrykk da han var i Tromsø for to år siden - og etter hvert på vei til Start, før noen franskmenn plutselig la igjen en haug med penger til de to norske klubbene mot at M'Baye ble med på et kinesisk fotballeventyr.

M'Baye var Tromsøs dyreste spiller noensinne da han ble kjøpt inn som Rune Langes erstatter før 2001-sesongen. Han scoret mot Stabæk i åpningskampen. Men så startet en motgangsperiode i Tromsø som endte med at laget rykket ned og M'Baye ut.

Men blant andre nåværende Sogndal-trener Jan Halvor Halvorsen ville veldig gjerne ha ham til Start - inntil Kina fristet.

I dag underskrives kontrakten som gjør ham til Vålerenga-spiller. Og forhåpentligvis redningsmann.

SIGNERER I DAG: Abdoulaye M'Baye skal gjøre det resten av Vålerenga-spillerne sliter med, score mål.