Han skal stoppe Owen

Paul Scharner er nettopp omskolert til midtstopper i Brann. Nå satser han på å velte Englands VM-drøm.

BERGEN (Dagbladet): Scharner har fått massiv ros siden Mons Ivar Mjelde plasserte ham i forsvarsrekka tidligere i høst. Mandag var østerrikeren med på å slå et sjansesløsende Viking, en kamp han ikke imponerte spesielt i. Men da var han allerede tatt ut i troppen til kvalifiseringskampen mot England - som forsvarsspiller.

Nå forbereder han seg på å spille fra start mot Michael Owen, David Beckham og resten av det engelske stjernegalleriet på lørdag.

-  Ja, det kan se slik ut. Forsvarsspiller Anton Ehmann er blitt skadet, og østerriksk presse skriver at jeg ligger an til å starte, sier Scharner til Dagbladet.

-  Et framtidshåp

Brann-fansen har lenge undret seg over at 25-åringen ikke er blitt tatt ut til landslaget siden overgangen til Brann. Men etter at Andreas Herzog og Willi Ruttensteiner tok over ansvaret, er Scharner inne i varmen igjen. Fra før står «Fussballgott» - tysk for fotballgud - med 11 landskamper. Framover blir det trolig flere.

-  Jeg kjenner Scharner svært godt, blant annet fra tida hans som U21-spiller. Nå er han midtstopper i Norge, og han er et framtidshåp, sier Ruttensteiner, ifølge det østerrikske fotballforbundets hjemmeside.

Møter Owen

Østerrike er sjanseløse på VM-billetter, men kan spille en nøkkelrolle i gruppe 6 likevel. For tar de poeng fra et presset England, er Polen gruppevinner - og Sven-Göran Erikssons menn må forberede seg på play-off.

 ØSTERRIKE:  Branns Paul Scharner spiller trolig for sitt hjemland mot England på lørdag. Foto: Scanpix
ØSTERRIKE: Branns Paul Scharner spiller trolig for sitt hjemland mot England på lørdag. Foto: Scanpix Vis mer

-  Det blir en stor kamp for Østerrike, og selvsagt også for meg selv, sier Scharner.

Wayne Rooney står over grunnet gule kort. Om duellen mot Michael Owen uttaler Scharner:

-  Jeg skal gjøre alt jeg kan for å stoppe ham, men vi er begge bare en av 11 spillere på vårt lag. Scharner har tidligere spilt mot stjerner som Patrick Kluivert, Jimmy Floyd Hasselbaink (Nederland) og Jan Koller (Tsjekkia) for landet sitt.

Utstillingsvindu

-  Kampen mot England blir helt klart noe av det største jeg har opplevd på banen, sier Scharner, som med en god kamp lørdag neppe bidrar til å demme opp for rykteflommen om en overgang til større klubber. Hittil har Birmingham vært nevnt oftest.

-  Jeg håper vi beholder Paul en sesong til. I hvert fall fram til neste sommer. Jeg tipper det blir et trykk fra klubber som vil ha ham da, sier Brann-trener Mons Ivar Mjelde til Dagbladet.

-  Paul trenger flere kamper på stopperplass her for å spille seg inn på landslaget. Det er målet hans, og det håper vi han oppfyller, sier Mjelde.

-  Jeg har kontrakt med Brann ut 2006, med opsjon på ett år til. Vi får sette oss ned etter denne sesongen og se hva som er best, sier Scharner.

ENGLAND: Michael Owen må vinne i Manchester mot Østerrike for å komme til VM.