Foto: Kyrre Lien / Scanpix
Foto: Kyrre Lien / ScanpixVis mer

- Han skal være glad det ikke ble spurt, da hadde han tapt

Hegle Svendsen ertet Bø etter at stryningen sikret stafettseier.

LIVESTUDIO: Vi fulgte skiskytter-stafetten direkte.

(Dagbladet): Tarjei Bø dundret staven i bakken etter å ha tapt spurtduellen mot Emil Hegle Svendsen i går.

I dag gikk han ankeretappen på stafetten i Hochfilzen, og sørget for seier med prikkfri skyting på både liggende og stående skyting. Martin Fourcade og russiske Malyshko lå like bak før den stående skytingen, men Bø var sikker som banken og sikret seieren.

- Han skal være glad det ikke ble spurt, den hadde han tapt, sa Emil Hegle Svendsen med et smill da Bø sikret seieren.

Ole Einar Bjørndalen trakk seg i går fra stafetten, og Rune Brattsveen tok veteranens plass. 27-åringen gjorde en brukbar innsats, og vekslet med Lars Berger 25 sekunder bak teten.

Berger skjøt fullt hus på liggende, men bommet på ett skudd og måtte ut i strafferunde. Han gikk imidlertid meget raskt i sporet, og vekslet med Emil Hegle Svendsen drøye 29 sekunder bak teten.

- Jeg var veldig shaky på standplass. Beina skalv. Det var hardt å måtte gå ut i strafferunde, men jeg hadde gode ski. Bortsett fra den runden er jeg fornøyd, sa Lars Berger til NRK.

Også Hegle Svendsen var prikkfri på standplass, og trønderen gikk også meget bra i sporet og da han vekslet med Bø var forspranget til konkurrentene hentet inn.

- Dette var bra! Det var akkurat det som måtte til for å vere med i tetkampen. Jeg fikk maks uttelling på skytinga. Herlig, sa Hegle Svendsen.