UPOPULÆR: Chelseas Rafael Benitez har blitt upopulær i Chelsea etter sine uttalelser etter kampen mot Middlesborough i går. Foto: REUTERS/Nigel Roddis
UPOPULÆR: Chelseas Rafael Benitez har blitt upopulær i Chelsea etter sine uttalelser etter kampen mot Middlesborough i går. Foto: REUTERS/Nigel RoddisVis mer

- Han skulle aldri ha blitt tilbudt jobben

Tidligere Chelsea-spillere viser Benitez liten støtte.

Rafael Benítez får få sympatimeldinger fra tidligere Chelsea-spillere etter onsdagens utfall mot klubbens styre og tilhengere.

Under pressekonferansen etter onsdagens 2-0-seier i omkampen borte mot Middlesbrough i FA-cupen, slo en småhissig Benítez fast at han forlater Chelsea etter sesongen. Samtidig kritiserte spanjolen fansen for ikke å støtte laget godt nok.

Benítez var en upopulær ansettelse blant Stamford Bridge-publikummet fra første stund da han ble klar på midlertidig basis i november i fjor. Onsdag mente Benítez det også var en stor feil av Chelsea-styret å gi ham stillingstittelen «midlertidig manager».

Reaksjonene etter utfallene lot ikke vente på seg. Tidligere Chelsea-forsvarer Jason Cundy mener Benítez har sørget for sitt eget fall ved ikke å ha spilt attraktiv fotball, som kunne ha fått fansen på hans side.

- Benítez har ikke bidratt selv til å bedre forholdet til supporterne. Hadde Chelsea vunnet kamper og spilt god fotball de siste månedene, ville tilropene fra fansen ha stilnet. Problemet er at laget ikke spiller bra, sier Cundy til Talksport.

- Han skulle aldri ha blitt tilbudt jobben. Jeg kan forstå at han har hatt det vanskelig, men du kan ikke angripe eieren og kritisere fansen. Du kommer ikke unna slikt.

Cundy reagerer spesielt på at Benítez sier han er overrasket og irritert over å bli kalt «midlertidig» som manager. Spanjolen mente det skaper en dårlig atmosfære i Chelsea.

- Jeg kan ikke forstå at Benítez er overrasket over å bli titulert som midlertidig. Både Avram Grant og Roberto Di Matteo hadde den samme tittelen, og begge tok Chelsea til mesterligafinalen, sier Cundy.

Craig Burley, tidligere midtbanespiller i Chelsea, tror det er best for både klubb og manager å gå fra hverandre så fort som mulig.

- Spesielt for Rafas egen del er det kanskje lurt å skille lag, mener Burley.

Chelsea ligger på fjerdeplass i Premier League. Blåtrøyene møter West Bromwich på hjemmebane lørdag. Spørsmålet er om Benítez fortsatt er manager før den tid.

(NTB)