Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Han skulle bli landets beste fotballspiller»

Lokalavisene forteller.

(Dagbladet.no): To runder er snart vel overstått. Til glede for mange, til sorg for Ivar Morten Normark.

Tromsø - Stabæk 0-1

Med to tap og 1-4 i målscore har ikke TIL-treneren akkurat fått noen pangstart etter at han byttet ut Ålesund med Tromsø.

- Møkkastart, det kan ikke bli verre, sier Normark til Bladet Tromsø.

Ett lyspunkt finner han likevel, matchen i går var bedre spillemessig enn i seriepremieren. I samme avis hevder keeper Kenny Stamatopoulos at Nannskog-scoringen burde vært annullert på grunn av dytt. Uten at trener Normark biter på i Nordlys.

- Uflaks? Nei. Dommerens skyld? Nei, absolutt ikke.

Målscorer Nannskog er bare glad dommeren viftet i hans favør.- Det er godt å se at dommerne også kan blåse for angriperen, sier Nannskog til Budstikka.

Lyn - Vålerenga 2-1

«Han skulle bli landets beste fotballspiller»

Lyn har grepet på oslorivalen, VIF har ikke vunnet lokaloppgjøret på 25 år. Men mange stusset over at trener Kjetil Rekdal valgte å beholde sin georgiske spiss Levan Melkadze på benken i går. Da VIF trengte et mål som sårest satte Rekdal inn en stopper.

- Fordi Glenn Roberts har vært god på trening og er på hugget. André Muri kom inn for å gi oss luftstyrke foran, forklarer Rekdal til Dagsavisen.

Mens den blå delen av Oslo depper litt til, gleder Lyn-trener Henning Berg seg over fire poeng på to kamper.

- At vi vant skyldtes moralen og innsatsviljen i laget. Vi ga aldri opp. Vi har vi derimot mye å ta tak i. I Kristiansand mot Start spilte vi mye bedre, men vi fikk bare ett poeng. I dag spilte vi ikke optimalt, og vant, sier Berg til Aftenposten.

Mot Molde neste runde må Lyn klare seg uten Tommy Berntsen. Stopperen meniskopererees i dag, ifølge TV 2.

Rosenborg - Start 3-0

Daniel Braaten storspilte, ble strekkskadd og hylles som «Kongen av Lerkendal» i Adresseavisen i dag.

I samme avis velger Otto Ulseth, kommentator og tidligere TIL-trener, å trekke fram innbytter Steffen Iversen.

KOM HJEM ETTER TI ÅR: Adresseavisen skriver om RBKs hjemkomne sønn i dag, Steffen Iversen. I går nettet 29-åringen fra straffemerket mot Start. Alle foto: Scanpix
KOM HJEM ETTER TI ÅR: Adresseavisen skriver om RBKs hjemkomne sønn i dag, Steffen Iversen. I går nettet 29-åringen fra straffemerket mot Start. Alle foto: Scanpix Vis mer

- Han skulle bli landets beste fotballspiller. Han kommer til å bli det. Selv om det ble forsinket med nesten ti år, skriver Ulseth.

Iversen scoret ett av tre mål. Alle baklengsene får samme skussmål av Start-trener Tom Nordlie.

- Vi slipper egentlig inn tre pissemål, sier Nordlie til Fedrelandsvennen og beskriver kampen som en «kollektiv svikt».

Odd Grenland - Molde 0-0

I Skien slapp begge lags trenere å snakke om innslupne mål. Det kan Odds Arne Sandstø glede seg mest over, mener Molde-sjef Arild Stavrum.

- Begge sjansene er jo helt gigantiske og de skal selvsagt settes i mål. Men det er slikt som skjer, sier Stavrum til Romsdals Budstikke etter forsøkene til Friend og Konate.

Begge ganger sto Rune Jarstein mellom MFK-spissene og nettet.

- Han er det største keepertalentet jeg har sett. En keeper som har alt. Vi spilte på langt nær propagandafotball, men vi forsøker i motsetning til Molde som ikke har noen fotballstrategi overhodet. Heldigvis reddet Rune oss da de til slutt fikk sjansene sine, sier Odd-stopper Per Nilsson til Telemarksavisa.

Sandefjord - Ham-Kam 2-1

Sandefjord sikret seg sine første mål og sin første seier i Tippeligaen noensinne.

- I dag har vi grunn til å være stolte. Vi har fått en fin start på sesongen, og vi får til spillet vårt. Det er ikke tvil om hvilket lag som er best av Ham-Kam og SF, sier Thodesen til Sandefjords Blad.

Målscorer og lånestopper Arnar Førsund er ikke overrasket over seriestarten.

- Det er ingen tvil om at vi har blitt undervurdert, men selv vet vi at vi er gode nok til å holde nivået. Vi hadde håpet på seks poeng og regnet med fire etter de to første kampene, sier Arnar Førsund.

Ham-Kam-trener Frode Grodås hadde neppe regnet med null. Under tittelen «Helsvart og rødt» i Hamar Arbeiderblad etterlyser den tidligere landslagskeeperen entusiasme, vilje og råskap hos sine egne spillere.

- Det gikk 85 minutter før vi fikk trua på at det var noe å hente her. Det holder ikke. Sandefjord-spillerne ville mest og løp mest, sier Grodås.

Viking - Fredrikstad 1-1

FFK-keeper Shami Rabaan reddet et Samuelsen-skudd fra kloss hold i sluttminuttene. Klasseredning sikret ett poeng for bortelaget.

Og gir håp om svensk landslagsplass. Ifølge Fredriksstad Blad har den tidligere Arsenal-keeperen ikke gitt opp en plass i VM-troppen.

- Vi vet at Rami er en god keeper og det hadde vært ekstra surt å slippe inn en så sen scoring. Tross alt er det vi som burde vunnet matchen, sier Knut Torbjørn Eggen til avisa.

Viking tok ledelsen og trener Tom Prahl ergrer seg over to uavgjort på to kamper. I de tre neste kampene venter LSK, Start og VIF.

- Før kampen mot Lillestrøm borte skulle jeg selvfølgelig gjerne hatt fire poeng i stedet for to. Men slik ble det ikke, sier Prahl tl Stavanger Aftenblad.

I Stavanger ble enkelte FFK-fans beskyldt for rasisme, skriver samme avis. Men FFKs supporterklubb avviser at det kom apelyder fra tribunen.

Det var bare barnslig brøling, forklarer supporterne.

Rundens siste kamp:


Brann - Lillestrøm direkte på Dagbladet.no kl. 19!

HISTORISK: Arnar Førsund (t.v) og Sandefjord-gutta har fått en knallstart på fotballeventyret i den øverste divisjonen.
TALENT: Rune Jarstein sto i veien for MFK-spissene.
IKKE AVBLÅST: Daniel Nannskog nettet sitt første i Tippeligaen mot TIL.
VALGTE STOPPER FORAN SPISS: Kjetil Rekdal forklarer sine beslutninger i osloavisa Dagsavisen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling