Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Han skulle egentlig legge opp - isteden er han Italias giftigste spiss

Disse har flest nettkjenninger i 2014.

MÅLMASKIN: Antonio Di Natale (37) slutter aldri å score mål. Det er et stykke opp til Messi og Ronaldo, men italieneren har nettet hele 21 mål i løpet av kalenderåret 2014 og er dermed fortsatt Italias giftigste spiss. Foto: AP/Paolo Giovanni.
MÅLMASKIN: Antonio Di Natale (37) slutter aldri å score mål. Det er et stykke opp til Messi og Ronaldo, men italieneren har nettet hele 21 mål i løpet av kalenderåret 2014 og er dermed fortsatt Italias giftigste spiss. Foto: AP/Paolo Giovanni. Vis mer

(Dagbladet): Året 2014 nærmer seg slutten, og den italienske sportsavisen Gazzetta Dello Sport har sett på hvilke spillere som har scoret flest ligamål så langt dette fotballåret.

Ikke overraskende toppes listen av Cristiano Ronaldo (38 mål) og Lionel Messi (35 mål), men lenger nede på listen finner man større overraskelser.

Slutter aldri Ringreven Antonio Di Natale (37) fortalte i fjor til Sky Sports Italia at 2013/14 skulle bli hans siste sesong som fotballspiller.

Isteden har han nå rukket å bøtte inn 21 mål så langt i 2014. Åtte av målene har han scoret i årets Serie A, og Udinese ligger på 9. plass.

Han har dermed scoret flere mål enn Juventus' superspisser Carlos Tevez (18 mål) og Fernando Llorente (15 mål).

Di Natale scorer i snitt i omtrent annenhver kamp, og scoret sitt 200. Serie A-mål i november mot Chievo.

Swansea-spiller til topps Det er hverken Robin Van Persie, Sergio Agüero, Olivier Giroud eller Diego Costa som har scoret flest Premier League-mål i 2014.

Swanseas ivorianske spiss Wilfried Bony har i år scoret 20 ligamål, og tangerer Diego Costa som havner utenfor ettersom han scoret en stor del av målene sine i La Liga.

Regner man med målene utenfor PL havner også Charlie Austin foran Agüero med sine 19, men sistnevnte kan skilte med å ha scoret samtlige av sine 18 mål i den engelske eliteserien.

Også i bundesliga er det en overraskende toppscorer i 2014: Eintracht Frankfurts 31-åring, Alexander Meier, har nettet 18 ganger i år.

EGEN KLASSE: De to La Liga-toppscorerne i 2014 havner langt foran de øvrige på listen. Ronaldo og Messi er også favoritter til å vinne årets gullball, foran Manuel Neuer. Foto:AFP PHOTO/ FABRICE COFFRINI
EGEN KLASSE: De to La Liga-toppscorerne i 2014 havner langt foran de øvrige på listen. Ronaldo og Messi er også favoritter til å vinne årets gullball, foran Manuel Neuer. Foto:AFP PHOTO/ FABRICE COFFRINI Vis mer

Premier League-spissene er imidlertid de eneste som har muligheten til å øke inn mot nyttår, ettersom de andre store ligaene har juleferie.

Overlegent De åtte nederste på topp 10-lista ligger jevnt spredd mellom 18 og 23 ligamål, men derfra er det langt opp til de to suverene toppscorerne.

Lionel Messi, som blant annet scoret sensasjonelle 91 mål for klubb- og landslag i alle turneringer kalenderåret 2012, står i år med totalt 35 ligamål.

Han er bare slått av Cristiano Ronaldo, som er favoritt til å vinne gullballen i år, og har scoret tilsammen 38 ligamål for Real Madrid.

Tredje flest i de store ligaene har Lyons spisstalent Alexandre Lacazette scoret. Franskmannen var aktuell for flere Premier League-klubber allerede i sommer, ifølge Express, og er ikke mindre ønsket etter å ha scoret 23 mål så langt i år.

Han havner foran storkanonen Zlatan Ibrahimovic og Marseille-spissen Andre-Pierre Gignac, som har scoret henholdsvis 19 og 20 ligamål.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media