Han skulle knuse verdens­rekorden, men så gikk det galt

Skoproblemer.

SKOPROBLEMER: Kenyas Eliud Kipchuge fikk store problemer med fottøyet under maratonløpet i Berlin på søndag. Dermed røyk også håpet om å sette ny verdensrekord. Foto: NTB Scanpix
SKOPROBLEMER: Kenyas Eliud Kipchuge fikk store problemer med fottøyet under maratonløpet i Berlin på søndag. Dermed røyk også håpet om å sette ny verdensrekord. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var en offensiv Eliud Kipchoge som stilte til start i søndagens Berlin maraton.

Kenyaneren hadde i forkant av løpet gjort det klart at han aktet å løpe ned mot verdensrekorden på de 42 195 meterne, men slik skulle det ikke gå.Det må skotøyet i alle fall ta noe av skylda for.

Blemmer og kutt Verdensrekorden blir holdt av Kipchuges landsmann Dennis Kimetto, og ble satt under fjorårets løp i Berlin. Tiden lød på 2.02.57, men da Kipchuge krysset mållinga viste uret 2.04.01 - ett minutt og fire sekunder for sent ute.

Men det var ikke bare klokka som fikk oppmerksomhet da kenyaneren tok seg i mål. Det fikk også skoene hans der sålene stakk opp og ut.Ifølge nettstedet runnersworld.com hadde han løpt store deler av løpet med sålene hengende utenfor skoene. I mål klagde han på både gnagsår og et kutt som neppe hadde gjort verdensrekordforsøket noe enklere.

- Det var ikke lett. Det er blemmer på den venstre foten, og stortåa mi har fått et kutt. Det er masse blod, sa han.

- Fornøyd Selv om det hadde gått litt hardt ut over føttene, var 30-åringen slettes ikke misfornøyd. Verken med løpet eller skoene når alt kom til alt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer