SKOPROBLEMER: Kenyas Eliud Kipchuge fikk store problemer med fottøyet under maratonløpet i Berlin på søndag. Dermed røyk også håpet om å sette ny verdensrekord. Foto: NTB Scanpix
SKOPROBLEMER: Kenyas Eliud Kipchuge fikk store problemer med fottøyet under maratonløpet i Berlin på søndag. Dermed røyk også håpet om å sette ny verdensrekord. Foto: NTB ScanpixVis mer

Han skulle knuse verdens­rekorden, men så gikk det galt

Skoproblemer.

(Dagbladet): Det var en offensiv Eliud Kipchoge som stilte til start i søndagens Berlin maraton.

Kenyaneren hadde i forkant av løpet gjort det klart at han aktet å løpe ned mot verdensrekorden på de 42 195 meterne, men slik skulle det ikke gå.

Det må skotøyet i alle fall ta noe av skylda for.

Blemmer og kutt Verdensrekorden blir holdt av Kipchuges landsmann Dennis Kimetto, og ble satt under fjorårets løp i Berlin. Tiden lød på 2.02.57, men da Kipchuge krysset mållinga viste uret 2.04.01 - ett minutt og fire sekunder for sent ute.

Men det var ikke bare klokka som fikk oppmerksomhet da kenyaneren tok seg i mål. Det fikk også skoene hans der sålene stakk opp og ut.

Ifølge nettstedet runnersworld.com hadde han løpt store deler av løpet med sålene hengende utenfor skoene. I mål klagde han på både gnagsår og et kutt som neppe hadde gjort verdensrekordforsøket noe enklere.

- Det var ikke lett. Det er blemmer på den venstre foten, og stortåa mi har fått et kutt. Det er masse blod, sa han.

- Fornøyd Selv om det hadde gått litt hardt ut over føttene, var 30-åringen slettes ikke misfornøyd. Verken med løpet eller skoene når alt kom til alt.

- Jeg er fornøyd. Jeg vet ikke om jeg kunne ha tatt verdensrekorden uten skoproblemene. Utenom problemene med sålen, har jeg aldri løpt i bedre sko før, sa han ifølge NTB.

Og selv om det ikke ble verdensrekord, var tiden 2.04.01 ny personlig rekord.

Landsmannen Eliud Kiptanui tok annenplassen, mens Feyisa Lilesa fra Ethiopia ble nummer tre.

Anders Myhre Sjurseth ble beste norske på 58.-plass med tiden 2.21.51.