Han skulle oppfylle sin store drøm. I stedet endte Paralympics med en grufull tragedie

Iransk syklist mistet livet i ulykke.

DØDE: Iranske Bahman Golbarnezhad mistet livet i Brasil. Foto: Irans paralympics-komité
DØDE: Iranske Bahman Golbarnezhad mistet livet i Brasil. Foto: Irans paralympics-komité Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Paralympics ble søndag rammet av en tragisk ulykke. Den iranske utøveren Bahman Golbarnezhad skal ha mistet kontrollen over sykkelen i konkurranse, falt overende og truffet asfalten med hodet først.

48-åringens tilstand ble tidlig betegnet som kritisk og han ble raskt fraktet til et sykehus i Brasil hvor det skal ha blitt konstatert omfattende hodeskader. Nå opplyser Irans paralympics-komité at Golbarnezhads liv har gått tapt.

Mange i sorg

Golbarnezhads skal ha dødd av hjertestans mens behandling pågikk, ifølge brasilianske O Globo.

Årets Paralympics var andre gang iraneren deltok. Også under mesterskapet i London i 2012 stilte Golbarnezhad til start. Etter dagens triste hendelse, er det mange som er sterkt preget.

- Jeg er veldig lei meg over å høre om bortgangen til Bahman Golbarnezhad. Det er et knusende tap for det som har vært utrolige leker, skriver den engelske Channel 4-programlederen Arthur Williams på Twitter.

- Tragisk

- Tankene våre går til familien og venner av Irans Bahman Golbarnezhad, som døde på tragisk vis etter et krasj i C4-5-løpet, uttrykker Det britiske sykkelforbundet på Twitter.

Nyheten om Golbarnezhads bortgang omtales nå av medier verden over og reaksjonene har ikke latt vente på seg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer