DØDE: Iranske Bahman Golbarnezhad mistet livet i Brasil. Foto: Irans paralympics-komité
DØDE: Iranske Bahman Golbarnezhad mistet livet i Brasil. Foto: Irans paralympics-komitéVis mer

Han skulle oppfylle sin store drøm. I stedet endte Paralympics med en grufull tragedie

Iransk syklist mistet livet i ulykke.

(Dagbladet): Paralympics ble søndag rammet av en tragisk ulykke. Den iranske utøveren Bahman Golbarnezhad skal ha mistet kontrollen over sykkelen i konkurranse, falt overende og truffet asfalten med hodet først.

48-åringens tilstand ble tidlig betegnet som kritisk og han ble raskt fraktet til et sykehus i Brasil hvor det skal ha blitt konstatert omfattende hodeskader. Nå opplyser Irans paralympics-komité at Golbarnezhads liv har gått tapt.

Mange i sorg

Golbarnezhads skal ha dødd av hjertestans mens behandling pågikk, ifølge brasilianske O Globo.

Årets Paralympics var andre gang iraneren deltok. Også under mesterskapet i London i 2012 stilte Golbarnezhad til start. Etter dagens triste hendelse, er det mange som er sterkt preget.

- Jeg er veldig lei meg over å høre om bortgangen til Bahman Golbarnezhad. Det er et knusende tap for det som har vært utrolige leker, skriver den engelske Channel 4-programlederen Arthur Williams på Twitter.

- Tragisk

- Tankene våre går til familien og venner av Irans Bahman Golbarnezhad, som døde på tragisk vis etter et krasj i C4-5-løpet, uttrykker Det britiske sykkelforbundet på Twitter.

Nyheten om Golbarnezhads bortgang omtales nå av medier verden over og reaksjonene har ikke latt vente på seg.