Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Han skyter som faren sin

Rein Havang og lagkameratene skal gjenreise håndballstorheten Sandefjord.

TAR OPP ARVEN: Øystein Havang (t.v.) sammen med sønnen Rein (19). Havang junior er en av flere spennende unggutter i årets Sandefjord-lag.Foto: Arnt E. Folvik, Dagbladet
TAR OPP ARVEN: Øystein Havang (t.v.) sammen med sønnen Rein (19). Havang junior er en av flere spennende unggutter i årets Sandefjord-lag.Foto: Arnt E. Folvik, Dagbladet Vis mer

|||SANDEFJORD/OSLO (Dagbladet): En ungdomsrevolusjon skal nå gjenreise stoltheten til Norges mestvinnende håndballklubb. Sandefjord har ni seriegull og ti cuptitler, men i fjor endte de på niendeplass.

Først i siste serierunde kom de seg unna den utsatte kvalikplassen.

- Vi har en snittalder under 20 år. Jeg trodde vi var unge forrige sesong, men vi er yngre nå. Dette er jo nesten Sandefjord SFO, sier trener Jan Christen «Bulle» Danielsen til Dagbladet.
 
Takler presset
En av unggutta på laget som skal forsøke å dytte storheten oppover på tabellen igjen, er Rein Havang (19). Venstrebacken er sønn av den gamle storskytteren Øystein Havang, som har 717 mål på 187 landskamper.

- Han skyter som faren sin, sier treneren.

Rein har levd med omgivelsenes forventninger om å følge i farens fotspor hele livet, og synes ikke det er noe problem.

- Jeg vet ikke om jeg skyter like bra som ham, men jeg skyter i hvert fall like mye, sier Rein til Dagbladet.

Øystein Havang er assistenttrener i Sandefjord, men har valgt å trekke seg litt mer tilbake siden sønnen spiller på laget.

- Han har et bra skudd, og en del er likt. Men han har også utviklet en del egne ting, og han blir uansett ingen kopi av meg siden jeg var venstrehendt og han skyter med høyre, sier Øystein.
 
Mistet 19 spillere
Det er bare litt over to år siden Sandefjord knivet med Drammen om seriegullet. Vestfoldingene endte på andreplass og det ble starten på slutten av glansdagene i Jotunhallen.

- Vi har mistet 19 spillere på to år og fått inn to nye utenfra. Vi har blitt tvunget til å satse på den lokale ungdommen. De er unge, men de er gode, sier «Bulle».

Denne sesongen har også tidligere landslagssjef Gunnar Pettersen meldt seg på ungdomsrevolusjonen i Sandefjord. Han er en viktig ressurs for gutta fra hvalfangstbyen.

- Det har vært veldig bra å få inn ham. Gunnar har hatt noen flotte økter med dem og han utvikler spillerne hver gang han leder en trening, sier Øystein Havang til Dagbladet.
 
Knalltøff start
Ungdomsopprørene i Sandefjord er tålmodige. De har ikke ambisjoner om å ta over makta i Håndball-Norge over natta.

- Jeg tror det kan bli bra, men selv om vi kan overraske litt i år må vi bare tenke på at vi skal holde oss, sier Rein nøkternt.

Det blir nemlig tøft fra første avkast. ØIF Arendal (B), Drammen (H), Elverum (B) og Fyllingen (H). Dette er guttas fire første kamper denne sesongen.

- En knalltøff start, men jeg tror vi skal klare å bite fra oss. Vi har ikke blitt gruset en eneste gang i oppkjøringen, og vi har spilt mot de beste, sier «Bulle».

Det kan bli virkelig morsomt i Jotunhallen igjen, når unggutta får litt mer rutine i skuddarmen.

- Jeg kan i hvert fall love at det ikke blir kjedelig håndball, sier «Bulle».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling