Han slapp inn fire mål i forrige kamp, men håper på fornyet tillit

Jarstein vil ta tilbake landslagsplassen.

VIL KJEMPE: Rune Almenning Jarstein måtte se Ørjan Nyland stå mellom stengene mot Italia på tirsdag, men han lover Molde-keeperen kamp om plassen. Første skritt er mer spilletid i Hertha Berlin. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VIL KJEMPE: Rune Almenning Jarstein måtte se Ørjan Nyland stå mellom stengene mot Italia på tirsdag, men han lover Molde-keeperen kamp om plassen. Første skritt er mer spilletid i Hertha Berlin. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Rune Almenning Jarstein slapp inn fire mål i forrige kamp. Telemarkingen håper likevel på fornyet tillit når Hertha Berlin møter Mainz lørdag.

Hertha har sluppet inn seks mål. Det er flest av de 18 lagene i 1. Bundesliga når to serieomganger er unnagjort.

Thomas Kraft sto i serieåpningen hjemme mot Werder Bremen (2-2). Borte mot Leverkusen i siste kamp før landskamppausen fikk Jarstein sjansen. Da tapte Hertha 2-4.

- Det var kjekt å spille. Selv om det var kjipt å tape 2-4, følte jeg at jeg gjorde en god kamp. Det var veldig gøy å spille, sier Jarstein.

- Har du fått noen lovnader om at du står på lørdag?

- Nei, jeg har ikke fått noen lovnader om at plassen er min. Om jeg spiller til lørdag, vet jeg ikke. Men jeg har forhåpninger, sier den tidligere Viking-målvakten.

Vil tilbake Jarstein forteller om en tøff keeperduell i den tyske hovedstaden.

- Det er vanskelig. Det er jevnt, men jeg har hatt en god oppkjøring. Jeg synes formen er veldig god. Jeg har hatt en fin sommer hvor jeg har trent mye, sier Jarstein.

Han håper fast spill i Tyskland skal gi tilbake plassen på landslaget. Den okkuperer for tiden Moldes Ørjan H. Nyland.

- Jeg håper å ta igjen plassen. Jeg legger ikke skjul på at jeg har lyst til å spille for landslaget. Jeg føler jeg har spilt godt i sommer og fikk vist meg godt nok fram mot Russland. Jeg må bare stå på. Vi får ta en kamp av gangen, men jeg vil selvfølgelig ha den tilbake, sier sisteskansen.

Gikk trått I Hertha håper også Per Ciljan Skjelbred på spilletid. Han er tilbake i klubben, hvor han imponerte på lån sist sesong. I slutten av august ble den tidligere Rosenborg-spillerens overgang fra Hamburg gjort permanent.

- Artig å være tilbake i Hertha og møte gode motstandere hver uke, sier A-landslagskapteinen.

Men:

- Det gikk trått i sesongstarten for vår del. Jeg håper vi klarer å snu det mot Mainz i helgen. Det blir veldig viktig. Offensivt har det vært bra, men defensivt har det vært bob-bob. Det tror jeg vi har fått rettet på, sier Skjelbred.

(NTB)