- Han slengte dritt til meg, og jeg slengte noe tilbake

Forteller Sandefjord-spiller. Nordlie måtte trekke LSK-stjernene bort fra bråket.

ÅRÅSEN (Dagbladet.no): Lillestrøm – Sandefjord 1-1.

Det var enveiskjøring i samtlige 90 minutter, LSK-spillerne ble stadig mer frustrerte over manglende uttelling. Etter kampen gikk det mer enn ei kule varmt.

Shane Stefanutto mente tydeligvis at Sandefjords Alexander Gabrielsen filmet for å drøye tid – og tente på alle plugger.

- Han slengte dritt til meg, og jeg slengte noe tilbake. Det passer vel ikke akkurat på søndagsskolen, nei, men jeg kan love deg at jeg ikke filmet, sier Alexander Gabrielsen til Dagbladet.no etter kampen.

Frustrert Stefanuttu

Stefanutto sier han ble frustrert over den manglende uttellinga.

- Jeg ble frustrert og bante litt til ham. Jeg banner til alle når vi ikke vinner, til og med Tom (Nordlie journ.anm), sier den Lyn-klare venstrebacken.

Men australieren var ikke alene om å få rullegardina. Oliver Occean og Bjørn Helge Riise tente på alle plugger og begynte å krangle med Gabrielsen.

GREP INN: Lillestrøm-trener Tom Nordlie ble sur på Olivier Occean (t.v.) og Bjørn Helge Riise da de var nær å pådra seg unødvendige kort foran cupfinalen. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX
GREP INN: Lillestrøm-trener Tom Nordlie ble sur på Olivier Occean (t.v.) og Bjørn Helge Riise da de var nær å pådra seg unødvendige kort foran cupfinalen. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX Vis mer

Og da måtte til og med Tom Nordlie bryte inn.

- Jeg var utrolig redd for at det skulle skje noe, jeg så for meg nye kort. Det har vi opplevd før i år, og med cupfinalen ei uke unna, var det det jeg hadde i tankene, sier Nordlie til Dagbladet.no.

LSK må heve seg

Skal Haugesund slås på Ullevaal om ei uke, må derimot effektiviteten opp mange hakk.

LSK skapte målsjanse på målsjanse på målsjanse, men måtte altså ha straffespark for å sikre ett ytterst velfortjent poeng mot Sandefjord.

- I de første 30 minuttene av kampen hadde vi mer flaks enn vi har hatt til sammen i hele år. Det var bare tur at det fortsatt var kamp da vi rundet halve første omgang, sier Sandefjord-trener Tor Thodesen til Dagbladet.no etter kampslutt på Åråsen.

Sundgot, Brenne, Kippe, Occean, Søgård og Riise kunne alle sendt ”Fugla” foran, men avslutningene gikk enten over mål eller rett i hendene på Sandefjord-målvakt Espen Bugge Pettersen.

I stedet serverte Odd-klare Anders Rambekk Sandefjord ledermålet på et sølvfat.

- Outstanding

Tilbakespillet til Otto Fredriksson var av den særs løse sorten, Adriano Munoz luktet lunta, snappet ballen og rundet keeper – og kunne enkelt rulle inn Sandefjord-ledelsen i det tomme målet.

Totalt i mot spillets gang.

- De første tyve minuttene er ”outstanding”, men vi detter helt ned etter at vi gir dem det målet. Jeg hadde et vekkelsesmøte i pausen, og i andre omgang jobber gutta utrolig godt, sier LSK-trener Tom Nordlie til Dagbladet.no etter kampen.

For andre omgang fortsatte i akkurat den samme tralten. LSK produserte et vell av halv- og ”hele” målsjanser, men Åråsen hørte aldri nettsus.

- Vi var urolige og udyktige i avslutningene, samstemmer Nordlie.

- Dommeren var god

På straffespark feilet derimot ikke LSK.

Svein-Erik Edvartsen mente en Sandefjord-spiller handset da Oliver Occean brasset mot mål – straffen rullet Kahled Mouelhi enkelt i høyre hjørne.

Oliver Occean trodde han ble matchvinner to ganger i sluttminuttene, men ble vinket av for offside og hands.

- Dommeren i dag var meget god. De to annulleringene er helt korrekte, sier Tom Nordlie etter kampslutt.

Sandefjord har vært klare for Adecco-ligaen i snart en måned, mens LSK endte som nummer fire i årets Tippeliga. Siden både Viking og Stabæk vant sine kamper, hadde tre poeng på Åråsen ikke hatt betydning for Lillestrøm sluttplassering.

- Vi har hatt mål om topp fire og medalje, og jeg mener vi har vært fotballmessig god nok til å ta medalje. Dessverre har vi ødelagt litt for oss selv, sier LSK-treneren.