- Han slo meg med albuen

Konkurrent ga Dyrhaug stafettsjokk.

MARKERTE SEG I NOVE MESTO: Niklas Dyrhaug slo til med en sjetteplass på 30-kilometeren i Nove Mesto lørdag. Dagen etter ble han selv slått - bokstavelig talt - av Kasakhstans Aleksej Poltoranin. 
Foto: Lise Åserud / Scanpix
MARKERTE SEG I NOVE MESTO: Niklas Dyrhaug slo til med en sjetteplass på 30-kilometeren i Nove Mesto lørdag. Dagen etter ble han selv slått - bokstavelig talt - av Kasakhstans Aleksej Poltoranin. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Niklas Dyrhaug har vært et frisk pust i norsk langrenn denne sesongen.

24-åringen fikk sitt definitive gjennombrudd under Tour de Ski, før han ble sengeliggende i to uker med bronkitt. I helga var han imidlertid tilbake i verdenscupen i Nove Mesto - der sjetteplassen på lørdagens 30-kilometer var den store beholdningen.

Dyrhaug fikk det tyngre på annenetappen av gårsdagens stafett, som Norge vant etter en klassisk Northug-avslutning. 24-åringen ble sendt ut med noen sekunders ledelse av Eldar Rønning, men ble tatt igjen og måtte etter hvert slippe tetklynga. Underveis var det dramatikk da nordmannen gikk i bakken etter et sammenstøt med Kasakhstans Aleksej Poltoranin.

- Potaranin slo ham! Dyrhaug forsøkte å skvise seg inn i sporet, Poltoranin nektet å vike en tomme, og til slutt sendte han Norges førstelag på rumpa med et velrettet slag.

- Det var kamp om posisjonene, jeg kom litt langt ut i svingen og kom ikke inn i sporet igjen. Det var en lang rekke med løpere, og jeg kikket på ham og spurte om jeg fikk slippe inn. Det fikk jeg ikke. Så spurte jeg en gang til, og det var fortsatt ikke aktuelt. Så jeg måtte prøve å komme meg inn, og da fikk jeg en rett høyre. Eller - han brukte vel strengt tatt albuen, sier Dyrhaug til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer