Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Han snakker mye i store bokstaver den gutten, så vi får se i morgen

Martin Johnsrud Sundby ler av Calle Halfvarsson-utspill.

FÅR PASSET SITT PÅSKREVET: Calle Halfvarsson, som her for en gangs skyld ligger foran Petter Northug i sporet under dagens tikilometer på Lillehammer, er overbevist om at han slår Martin Johnsrud Sundby i en spurt i morgen. Martin er ikke like sikker. 
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
FÅR PASSET SITT PÅSKREVET: Calle Halfvarsson, som her for en gangs skyld ligger foran Petter Northug i sporet under dagens tikilometer på Lillehammer, er overbevist om at han slår Martin Johnsrud Sundby i en spurt i morgen. Martin er ikke like sikker. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

LILLEHAMMER (Dagbladet): Den norske langrennsdominansen på Lillehammer er total. Tidligere i dag vant de norske jentene trippelseier på femkilometeren, mens gutta fulgte opp med å tapetsere pallen på den dobbelte distansen.

Martin Johnsrud Sundby vant foran Finn Hågen Krogh og Sjur Røthe, men bare Calle Halfvarsson splittet en enda tyngre norsk dominans. Niklas Dyrhaug og Chris Jespersen fulgte på de neste plassene.

En skuffet svenske måtte bare konstatere at han stivnet i den siste bakken, men skal ha sagt overfor svenske journalister at han er sikker på at han slår Martin Johnsrud Sundby om jaktstarten i morgen ender i et spurtoppgjør.

Det får Sundby til å trekke på smilebåndet.

- Han får vel tro hva han vil, Calle Halfvarsson. Han snakker mye i store bokstaver den gutten, så vi får se i morgen. Det kan bli spennende, sier Martin.

- Hva mener du med det?, ville en svenske vite.

- Calle sier jo hele tiden at han skal slå de norske og at han er så mye bedre enn nordmennene, men foreløpig har han jo ikke vært det, da. Da må han jo prøve å bevise det, sier Martin.

Får sjansen i morgen
Den første sjansen får han i morgen når hele minitouren skal avgjøres med en 15 kilometer lang jaktstart i klassisk. Værmeldinga bærer bud om snøvær, og da kan det bli vanskelig å gå i front.

Etter dagens renn leder Finn Hågen Krogh minitouren sammenlagt, tjue sekunder foran Sundby, og 26 sekunder foran Pål Golberg. Bak dem følger Sjur Røthe og Halfvarsson ytterligere ett og to sekunder bak Golberg.

Kan bli spurt
Om snøen virkelig laver ned i morgen kan det absolutt bli en massespurt som avgjør touren. Finn Hågen Krogh tror i hvert fall ikke han klarer å holde unna for de som kommer bak, uansett hva slags vær det blir.

- Nei, det tror jeg ikke, så jeg kommer til å starte rolig og ser hvordan jeg føler meg, sier Krogh.

Martin Johnsrud Sundby vil aller helst unngå en massespurt. Selv om han har lagt ned flerfoldige ekstratimer med sprinttrening også denne sesongen, er fortsatt ikke spurten hans sterkeste kort.

Likevel ser han for seg at han må bruke spurtegenskapene sine i morgen.

- Jeg ser for meg at det blir et sinnssykt kjør opp den siste bakken, med mange stive bein ned den siste bakken, og så blir det en form for spurtoppgjør. Det er så vanskelig å vurdere med været, for plutselig er vi 25 mann i morgen hvis det ikke er mulig å gå først der. Da blir det jo et spurtoppgjør de siste hundre meterne, men jeg sier ja takk til det også jeg, jeg kan trene på det også nå, sier Sundby til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling