FUNNET DØD:  Gary Speed ble funnet død i sitt eget hjem søndag morgen. Under ett døgn tidligere var han i BBC-programmet Football Focus. Foto: AFP PHOTO/ IAN KINGTON
FUNNET DØD: Gary Speed ble funnet død i sitt eget hjem søndag morgen. Under ett døgn tidligere var han i BBC-programmet Football Focus. Foto: AFP PHOTO/ IAN KINGTONVis mer

- Han snakket om barna sine, og om å spille golf i neste uke

Speed i BBC-studio under et døgn før han døde.

(Dagbladet): Den tragiske bortgangen til tidligere Premier League-spiller og Wales-trener Gary Speed (42) kom som et sjokk på en hel  fotballverden i går.

Mindre enn et døgn før Speed ble funnet i sitt eget hjem av sin kone Louise, var landslagssjefen gjest i BBC-programmet Football Focus.

- Han var like sprudlende som alltid. Han snakket om barna sine, om å spille golf i neste uke, og selv små ting som at han nylig var kommet på Twitter, sier programvert Dan Walker ifølge Daily Mail.

Britisk politi har sendt ut en pressemeldig om at det ikke er noe mistenkelig bak dødsfallet, og i britisk presse spekuleres det i at Speed har tatt sitt eget liv.

- Det er forferdelig å tenke på at en så begavet og godt likt person er borte. Han var i godt humør under showet, og sa han ville elsket å komme tilbake før jul, sier Walker.

I STUDIO: Gary Speed var i BBC-studio under ett døgn før han ble funnet død i sitt eget hjem. Her er han med tidligere lagkamerat Gary McAllister i programmet Football Focus. Skjermdump: BBC/Youtube.
I STUDIO: Gary Speed var i BBC-studio under ett døgn før han ble funnet død i sitt eget hjem. Her er han med tidligere lagkamerat Gary McAllister i programmet Football Focus. Skjermdump: BBC/Youtube. Vis mer

Speed var gjest i BBC lørdag klokka 12.15. Søndag morgen klokka 07 lokal tid ble Speed funnet i sitt eget hjem.

Statsminister David Cameron har kommet med en uttalelse der han uttrykker dyp sorg, og omtaler Speed som dypt respektert blant fotballfans fra hele landet, både som spiller og manager. Det er Sky News som skriver dette.

Waliseren spilte 535 kamper i Premier League - og er den spilleren med tredje flest kamper i den engelske toppserien gjennom historien.

- Vi snakket sammen da Norge møtte Wales (for 16 dager siden), dette er helt forferdelig å høre, sa Claus Lundekvam til Dagbladet i går.

Gary Speed etterlater seg to sønner.

FOOTBALL FOCUS: Gary Speed og Gary McAllister var gjester i programmet Football Focus. Vert er Dan Walker. Skjermdump. BBC/Youtube.
FOOTBALL FOCUS: Gary Speed og Gary McAllister var gjester i programmet Football Focus. Vert er Dan Walker. Skjermdump. BBC/Youtube. Vis mer