- Han som dekker mest måtte gått inn. Det er meg

Løke risikerte å stå i mål.

KEEPERRESERVE: Frank Løke satt klar til å steppe inn dersom Ole Erevik hadde blitt skadd mot Japan. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
KEEPERRESERVE: Frank Løke satt klar til å steppe inn dersom Ole Erevik hadde blitt skadd mot Japan. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIXVis mer

NORRKÖPING (Dagbladet): Steinar Ege så kveldens seksmålsseier mot Japan fra hotellsenga, etter at han ble slått ut av magevirus.

Robert Hedin hadde derfor ingen reserve for Ole Erevik. Det er skummelt.

Og det gikk bare åtte minutter før Erevik måtte ta telling, etter at han fikk en japansk skudd i ansiktet. Han reiste seg igjen og fullførte kampen.

Satt klar Dersom det hadde skjedd noe mer alvorlig med Erevik, er det Frank Løke som hadde steppet inn. Han gjennomførte faktisk kampen som målvaktreserve. Da Erevik kom ut for å få vann eller tørke litt svette, var det Løke som var hans assistent.

- Jeg hadde selvfølgelig gått inn om det hadde skjedd noe. Da hadde vi gått for den som dekker mest, og det er meg, sier Løke til Dagbladet.

- Hvordan er keepererfaringen din?

- Jeg sto litt da jeg var ti år, men jeg tror ikke det hadde hjulpet meg mye her. Hvis jeg hadde måttet komme inn, ville jeg garantert vært veldig nervøs.

Som reservekeeper er du også en viktig partner for målvakten som står. Fra benken ser du nemlig ofte ting som ikke er så opplagt fra målgården. Derfor kommer keeperne ofte ut på sidelinja for å få råd.

Tar litt av æren ... - Du så jo hvordan Ole spilte? Jeg guidet ham, sier Løke og gliser.

HER SKJELVER LØKE: Frank Løke fryktet han måtte inn da Ole Erevik fikk et skudd i ansiktet, men siddisen kunne fortsette. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
HER SKJELVER LØKE: Frank Løke fryktet han måtte inn da Ole Erevik fikk et skudd i ansiktet, men siddisen kunne fortsette. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

Og Erevik sto bra - han tok 24 av de 53 skuddene som kom mellom stengene. Fire av dem var sjumetere. Og et viktig poeng: De fleste baklengsmålene var nærskudd. Derfor var siddisen sammen med Bjarte Myrhol Norges beste.

Robert Hedin tar derimot ikke like store sjanser mot ungarerne i morgen. Dersom Ege fortsatt er syk, vil Magnus Dahl bli hentet inn i troppen.

Landslagslege Thomas Torgalsen mener imidlertid det er gode sjanser for at Ege kan spille den viktige kampen mot Ungarn.

- Han bor på eget rom nå og får mat og drikke sendt opp. Det er bare jeg som slipper inn der. Forhåpentligvis er han klar lørdag, sier Torgalsen til Dagbladet.

PS! Frank Løke håper på spilletid mot ungarerne - som utespiller, etter at han er kvitt fotskaden. - Det var ingen grunn til å ta noen sjanser mot Japan, men jeg håper på litt spill lørdag, sier han.