Han som gjorde oss så glad

Det er noen mennesker som det alltid er fint å være i nærheten av. Alexander var en av dem.

EN VARM VENN: Alexander Dale Oen skjønte forskjellen mellom det  å bare være noe for seg selv og det å bety noe for andre. FOTO: Bjørn Langsem.
EN VARM VENN: Alexander Dale Oen skjønte forskjellen mellom det å bare være noe for seg selv og det å bety noe for andre. FOTO: Bjørn Langsem. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SELVSAGT ble det lek da Dagblad-fotograf Thomas Rasmus Skaug for noen dager stakk innom Alexander Dale Oen på treningsleiren i Arizona for å lage forhåndsstoff til OL. Det ble en video om det å leke sammen i vannet. For det var jo den idretten Alexander egentlig drev med.

Der gleden i svømming vanligvis graderes i hundredels sekunder, levde Alexander hele idrettslivet sitt med langt rausere målenheter. Det gjorde det lille personlige at han svømte så fort til noe stort og godt som gjaldt så mange andre.

DENNE avgjørende forskjellen i Alexanders liv så jeg for flere år siden da vi i avisa sammen med Svømmeforbundet skulle bruke den nye netteknologien til å lære flest mulige å svømme bedre via Dagbladet.no.

Alt da var Alexander sportens store stjerne, men ingen oppgave var for liten til at han ikke tok i et tak. For det ble Alexander selv som viste leken i vannet på denne videoen også, før han med det gode, varme smilet sitt tålmodig stilte opp for å gi leserne råd.

Svømming ble tidlig sporten hans. Alexander brukte all sin grenseløse nysgjerrighet og all sin uforstålige treningsdisiplin på å lære seg hva som skulle til for å komme fortest mulig fram i vannet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer