Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Han som spurte om Giggsy ... Utesteng ham på fredag»

Fergusons nådeløse dom ble fanget opp av Skys mikrofoner.

KNUSENDE DOM: Pressesjef Karen Shotbolt hadde bedt journalistene holde seg til kampen. Da APs mann nevnte Ryan Giggs, i et spørsmål om kampen, reagerte Alex Ferguson iskaldt. Den mikrofonen det står Sky Sports på fanget opp dommen han delte ut overfor Shotbolt.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super
KNUSENDE DOM: Pressesjef Karen Shotbolt hadde bedt journalistene holde seg til kampen. Da APs mann nevnte Ryan Giggs, i et spørsmål om kampen, reagerte Alex Ferguson iskaldt. Den mikrofonen det står Sky Sports på fanget opp dommen han delte ut overfor Shotbolt.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super Vis mer

(Dagbladet): En irritert Alex Ferguson hadde gjort det klart på forhånd at kun spørsmål om lørdagens Champions League-finale ville bli akseptert på dagens pressekonferanse i Manchester.

Da en journalist fra nyhetsbyrået Associated Press (AP) likevel prøvde å nærme seg navnet Ryan Giggs, ganske uskyldig, med spørsmålet: «Den mest erfarne Champions League-spilleren i laget er åpenbart Ryan Giggs, hvor viktig blir han lørdag?», reagerte Alex Ferguson iskaldt.

- Alle spillerne er viktige, alle som en, svarte skotten, og sendte (ifølge de som var tilstede) et blikk som kunne drepe i retning APs mann Rob Harris.

Sky News' mikrofoner fanget imidlertid opp mer av Alex Fergusons vrede.

Utesteng ham
Opprørt over at noen våget å spørre om Ryan Giggs, som er på forsiden av de fleste engelske aviser av helt andre årsaker enn fotball i dag, henvender Ferguson seg til presseansvarlig Karen Shotbolt mens et annet av svarene hans blir oversatt for de utenlandske journalistene.

Dialogen som følger er denne:

- Han som spurte om Giggsy ... på pressekonferansen?, spør Ferguson.

- Hvem? svarer Shotbolt.

- Han som stilte spørsmålet - hvem?

- Å, ja, jeg skal fortelle deg det senere, sier Shotbolt.

Et par spørsmål til blir gjort unna, men Ferguson er fortsatt ikke ferdig med AP.

- Kommer han på fredag? spør skotten.

- Fyren med laptop?

- «Aye». Da tar vi ham. Utesteng ham på fredag, sier Ferguson.

Fredag er den siste pressekonferansen i London, før finalen på Wembley dagen etter.

Nådeløs
Manchester United-manageren har tidligere vært nådeløs mot journalister han mener har trosset ham, og har blant annet ikke snakket med BBC på åtte år, etter en dokumentar kanalen sendte om sønnen hans Jason.

I 2008 gjorde han det klart at han ikke ville snakke med Sky mer etter at kanalens ekspert Phil Thompson sa på TV at Wayne Rooney burde hatt rødt kort for å kysse United-logoen foran Everton-fansen.

I fjor bannlyste han også Sky Sports fra pressekonferansene sine, etter at kanalen overga bilder av en Rio Ferdinand-albue til det engelske fotballforbundet.

Gjorde jobben sin
I Associated Press er de forbløffet over Fergusons reaksjon.

- Rob Harris gjorde jobben sin som journalist ved å stille et spørsmål, sier redaktør Lou Ferrara til Sky News.

- Vi forventer at han stiller flere spørsmål, og at han får muligheten til å gjøre det, ettersom han dekker verdens mest populære sport, sier Ferrara.

Etter flere uker med spekulasjoner ble Ryan Giggs i går navngitt som den påstått utro fotballspilleren i det engelske parlamentet.

I dag er Giggs forsiden på de aller fleste engelske aviser, og forsiden til Daily Mirror skriker i dag ut «Naming Private Ryan».

Midtbaneveteranen holdt seg unna dagens Manchester United-trening så lenge kameraer var tilstede.

MANNEN I NYHETENE: Ryan Giggs deltok ikke på den delen av dagens United-trening som tv-kameraene fikk overvære, men skal ha dukket opp senere.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLIS
MANNEN I NYHETENE: Ryan Giggs deltok ikke på den delen av dagens United-trening som tv-kameraene fikk overvære, men skal ha dukket opp senere.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLIS Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media