Han spilte den største kampen i sjakkhistorien. Nå tror 77-åringen på Carlsens kvaliteter

Nå starter VM.

SER KLAR UT: Det oser trygghet og selvtillit av Magnus Carlsen. Det har sjakklegenden Boris Spassky lagt merke til. Under åpningsseremonien satt 77-åringen i rullestolen og fulgte med nordmannen og manageren Espen Agdestein. Foto Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
SER KLAR UT: Det oser trygghet og selvtillit av Magnus Carlsen. Det har sjakklegenden Boris Spassky lagt merke til. Under åpningsseremonien satt 77-åringen i rullestolen og fulgte med nordmannen og manageren Espen Agdestein. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOTSJI (Dagbladet): I det VM starter, feier sjakklegenden Boris Spassky (77) all tvil til side. Han mener Magnus Carlsen (23) er klar til å forsvare tittelen.

- For å vinne er det veldig viktig å være godt forberedt mentalt. Kampviljen må også være sterk. Begge deler tror jeg Magnus har. Han har hatt en plan den siste tiden, sier Spassky til Dagbladet.

En plan som har ledet fram til i dag - dagen VM endelig starter. For nå er ventetiden over, de siste analysene gjennomgått og all trening unnagjort. Det er nå det gjelder. Det er nå man være klar - både i hode, kropp og sjel. Og ifølge Spassky, er det akkurat det Carlsen er.

- Liker kampen Det er vanskelig å ikke høre etter når Spassky prater. Han var selv verdensmester fra 1969 til 1972, da han måtte se seg slått av Bobby Fischer i det som blir ansett som det største oppgjøret i sjakkhistorien. Det var Spassky og Sovjetunionen mot Fischer og USA - midt under den kalde krigen.

Nå er Spassky blitt 77 år gammel, grå i håret og dårlig til beins. Under seremonien som offisielt markerte starten på VM-matchen mellom Carlsen og Vishy Anand, var han æresgjest.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer