Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Han spilte en litt halvslapp åpning

«Tigeren fra Madras» skremte ikke Carlsen i første møte siden VM.

POENGDELING: Magnus Carlsen (t.h.) og Viswanathan Anand spilte remis i Zürich Chess Challenge i dag. Det var det første klassiske partiet mellom de to etter VM-kampen sist høst. Foto: Steffen Schmidt, Keystone / AP / NTB Scanpix
POENGDELING: Magnus Carlsen (t.h.) og Viswanathan Anand spilte remis i Zürich Chess Challenge i dag. Det var det første klassiske partiet mellom de to etter VM-kampen sist høst. Foto: Steffen Schmidt, Keystone / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rent bortsett fra lynsjakken første dagen i Zürich Chess Challenge sist uke, spilte Vishy Anand og Magnus Carlsen i dag mot hverandre for første gang siden høstens VM-kamp.

Det endte med remis - uavgjort. Carlsen spilte med svarte brikker, men Anand klarte ikke utnytte fordelen av å spille med hvitt.

- En skuffende forestilling av Anand, men forståelig når man møter en sterkere motstander som for tiden framstår som uovervinnelig, kommenterte Dagbladets sjakkspaltist Einar Gausel i vårt livestudio.

Magnus Carlsen var heller ikke så imponert over prestasjonen til den tidligere verdensmesteren.

- Han spilte en litt halvslapp åpning, som han brukte en gang i Chennai også. Han fant tidlig ut at det ikke var så mye annet å gjøre enn å bytte masse brikker, og da ble det fort ferdig, sier han til NRK.

Leder turneringen Gausel forutså tidlig at det lå an til remis etter 40 trekk, da det allerede tidlig i partiet så ut til å gå mot remis. Men arrangøren har bestemt at det skal spilles et hurtigsjakkparti ved remis før 40 trekk, og det var neppe noen av de to interesserte i å bruke krefter på i dag. Carlsen bekrefter også dette.

- I og med at jeg skulle spille hurtigsjakk i morgen, synes jeg det var greit å slippe det. Det var et poeng å komme seg over, sier han.

Turneringen i Zürich skal avgjøres med hurtigsjakkpartier i morgen. Alle de seks spillerne skal spille mot hver og én av de andre, og det deles ut ett poeng for seier og et halvt poeng for remis. I de klassiske partiene har det blitt gitt to poeng for seier og ett for remis.

Magnus Carlsen har åtte poeng etter tre seirer og to remis i løpet av de fem klassiske partiene. Verdenstoer Levon Aronian kan også stå med åtte poeng foran hurtigsjakken i morgen dersom han slår Fabiano Caruana i dag. Det partiet pågår fortsatt.

Ny verdensrekord Hurtigsjakken påvirker imidlertid ikke ratingen, og dagens remis betyr dermed at Magnus Carlsen vil forbedre sin egen ratingrekord når sjakkrankingen oppdateres offisielt ved månedsskiftet februar/mars.

- Tirsdagen med kort tenketid teller ikke på rankingen. Dermed klart at Magnus Carlsen får ny rekord 1. mars med 2881! skriver sjakkekspert Torstein Bae på Twitter og henviser til nettsiden 2700chess.com.

I går var Carlsen oppe i en foreløpig rating på 2882,6, og visste at alt annet enn tap i dag betyr ny rekord ved månedsskiftet.

- Det blir vel rekord så lenge jeg ikke taper. Det er utrolig morsomt, sa Carlsen til NRK i går.

Hele Norges coronakart