Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Han spurte om vi kunne gi ham noe, det var sånn han sa det

To dopingtatte kenyanere hevder de ble tilbudt å kjøpe seg ut av halve straffen.

ORD MOT ORD: Joyce Zakary, her fra Beijing-VM i sommer, og Koki Manunga påstår friidrettspresidenten i Kenya ville ha penger for kortere dopingstraff.Foto: REUTERS/Lucy Nicholson/NTB Scanpix
ORD MOT ORD: Joyce Zakary, her fra Beijing-VM i sommer, og Koki Manunga påstår friidrettspresidenten i Kenya ville ha penger for kortere dopingstraff.Foto: REUTERS/Lucy Nicholson/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Joyce Zakary og Koki Manunga ble begge tatt for doping under sommerens friidretts-VM i Beijing. Nå går de to utøverne ut og hevder at de har fått tilbud om å kjøpe seg ut av halve utestengelsesperioden av toppsjefen i det kenyanske friidrettsforbundet, Isaac Mwangi, skriver nyhetsbyrået Associated Press via svenske Aftonbladet

Ifølge AP kunne Zakary og Manunga betale 200 000 kroner hver for å slippe unna med bare to års utestengelse etter dopingavsløringene. 

- Han spurte om vi kunne gi ham noe, det var sånn han sa det. Han spurte etter penger, sier Zakary til AP. 

Historien Zakary forteller er ekstra interessant i lys av at det var bestikkelser som var en av pilarene i den russiske friidrettsskandalen som ble rullet opp i fjor. For Zakary og Manunga var det derimot ikke noe alternativ å betale Mwangi, hevder de. 

- Jeg sa til ham at jeg aldri hadde sett på mye penger i hele mitt liv. Ikke en gang om jeg hadde solgt alt jeg eier ville jeg hatt den summen, sier Manunga, men legger til at hun hadde betalt om hun hadde hatt pengene. 

Isaac Mwangi benekter påstandene overfor AP. 

- Det er derfor vi unngår å ha denne type møter med utøvere, for vi vet at de ofte kommer med denne type anklager, og påstår altså at møtet de to dopingtatte utøverne henviser til, aldri har funnet sted.