- Han spurter, vi andre går i slow motion

Northug hyllet av Olsson.

GA ALDRI OPP:  Petter Northug lå smart i feltet nesten hele løpet og slo til mot slutten. I spurten kunne ingen slå 29-åringen. Foto: Hans Arne Vedlog
GA ALDRI OPP: Petter Northug lå smart i feltet nesten hele løpet og slo til mot slutten. I spurten kunne ingen slå 29-åringen. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FALUN (Dagbladet): Det var en sliten, trøtt og stolt Petter Northug som møtte opp på pressekonferanse etter gullet på femmila.

- Jeg forsøkte å gå mer i front de siste ti kilometerne. Jeg var fornøyd da det var igjen tre kilometer. Jeg forsøkte å få en god posisjon inn på stadion, og det greide jeg. Jeg kastet meg mellom dem (Johan Olsson og Lukas Bauer) på oppløpet og hadde igjen litt krefter, sier Northug da han blir bedt om å forklare slutten.

Hyllet De svenske løperne forsøkte desperat å kvitte seg med Northug, men greide det aldri:

- Vi skjønte at det gikk for seint underveis, Vi  tjente på at det gikk sakte, og måtte gå fort. Jeg måtte slappe av etter jeg hadde dratt nesten halve løpet, men det gikk fort på slutten, sier Olsson på pressekonferansen.

Sølvvinner Lukas Bauer og bronsevinner Johan Olsson hyllet Northug som en av langrennhistoriens største:

- Hvis han ikke er den beste, er han en av de største legendene. Han vil alltid bli husket. Han har revolusjonert langrenn og  har vært den beste så lenge. Mange har forsøkt å kopiere ham, men ingen har greid det, og Petter blir bare bedre og bedre, sier Johan Olsson.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.