Foto: AFP Photo / Andrew Yates / Scanpix
Foto: AFP Photo / Andrew Yates / ScanpixVis mer

- Han står i fare for å ødelegge ettermælet sitt

Fredheim mener Wengers tid er over.

(Dagbladet): Arsenal vinner - etter all sanssynlighet - ingen troféer i år heller. Det er syvende året på rad at Arsene Wenger og hans elever ikke kan fylle troféskapet.

De er ute av FA Cupen. Ute av ligacupen. Ute av gullkampen i Premier League og (trolig) ute av Champions League.

Sportssjef i Canal+ og Arsenal-supporter Kenneth Fredheim har flere ganger før sagt at Wenger er på ville veier,

- Det er både trist og rart. Wenger står i alvorlig fare for å ødelegge ettermælet sitt. Det Wenger har gjort tidligere er så eventyrlig, og bare det Barcelona-laget vi ser nå har begeistret fotballverdenen som det Arsenal gjorde før, men nå har Wenger gått seg fast i egne tanker og idéer, tror jeg, sier Fredheim.

Han mener spillerne er for dårlige, og at bare to av dagens Arsenal-spillere kunne utfordret om en plass på det legendariske «Invincibles»-laget.

- Vermaelen? Kanskje. Van Persie hadde vært med, men da på benken. Det sier alt om hvor bratt denne kurven peker nedover. Skjer det ikke en revolusjon til sommeren da kommer Van Persie til å dra, og da fortsetter det i samme bane som det har gjort de siste årene, sukker Fredheim overfor Dagbladet.

Fjerdeplass det samme som medalje Arsene Wenger sier i dagens utgave av The Telegraph at å klare fjerdeplass i ligaen er det samme som å vinne et cupgull. Det blir Fredheim kraftig provosert av.

- Han sier det ja... Vel, det sier alt om hvor tragisk dette er. Det er så underlig hvordan synet hans på verden har blitt. Jeg blir trist av å høre på ham. Han har gått seg fast. Ingen andre skjønner noen ting. En spiller nesten fotball på idealtiden hvis en kan klare å lire av seg noe slikt.

- Å drive en så stor klubb og si at vi er fornøyd med fjerdeplass... Det tiltrekker ikke store spillere, og det holder ikke på talentene heller, sier Fredheim.

- Ingen taler ham i mot Han mener at Wenger har fått for mye makt i klubben, og at han har ingen som taler ham imot.

- David Dein (tidligere styreformann) var helt åpenbart mannen Wenger hørte på tidligere. Delaktig i å holde på og skaffe spillere. I Arsenal nå finnes det ingen som taler imot Wenger. Pat Rice er en kjegleflytter. Helt sikkert nyttig, men han står ikke opp mot Wenger. Det gjør ikke Deins erstatter heller, Ivan Gazidis, som ingen vet noen ting om.

- Ser du på Ferguson bytter han ut folk hele tiden for å få sterke, bunnsolide fotballfolk som hver for seg har brakt inn noe nytt. Wenger har omgitt seg med de samme folka hele tiden, sier Fredheim.

Fredheim tror også mange Arsenal-supportere er usikre på om Wenger og resten av Arsenal-styret forteller sannheten når de sier de har penger å bruke på spillere.

- Hadde de sagt om penger hadde vært greit om det ikke ble kjøpt inn noen store, rutinerte spillere.  Men når de hele tiden sier de har penger å bruke, hvorfor bruker de dem ikke da? Det er veldig, veldig små grep som må til, tror jeg. Tre rutinerte spillere, og da kunne han satt tronen på sitt fenomenale fotballverk.

FRUSTRERT: Kenneth Fredheim tror ikke lenger Wenger er rett mann for Arsenal. Foto: Daniel Sannum Lauten / Dagbladet
FRUSTRERT: Kenneth Fredheim tror ikke lenger Wenger er rett mann for Arsenal. Foto: Daniel Sannum Lauten / Dagbladet Vis mer