TRENTE PÅ STADE DE FRANCE:  Jone Samuelsen og fotballandslaget.  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TRENTE PÅ STADE DE FRANCE: Jone Samuelsen og fotballandslaget. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Han står i Guinness rekordbok. I kveld kan han få Norge-debut

Spent Jone Samuelsen før Frankrike-kampen.

PARIS (Dagbladet): Idrettsutøvere som får en opptur i «voksen alder» er noe publikum ofte trykker til sitt bryst. Det er et uttrykk for krigerinstinkt - og at de ikke lar seg knekke av en, to eller fem motganger.

I en alder av 29 år er Odd-spiller Jone Samuelsen tatt ut på A-landslaget for første gang. I går kveld trente han på Stade de France i Paris sammen med resten av laget.

I kveld kan han få sin debut i privatkampen mot Frankrike.

- Det er utrolig gøy at jeg får oppleve dette. Og ikke minst stadion vi er på. Det er stort, sier midtbanespilleren til Dagbladet.

Knallgod Det er ikke en sjel i Fotball-Norge som ikke unner Jone Samuelsen denne muligheten. Han har vært knallgod for Odd. Og litt kort fortalt er han ikke helt ukjent med å havne i overskriftene.

25. september 2011 sto han for en spektakulær scoring. Han headet ballen i mål fra 58 meter i kampen mellom Odd og Tromsø. Du finner scoringen etter cirka 4 minutter og 20 sekunder på denne linken.

Målet gjorde at han havnet i Guinness rekordbok, som verdensrekordholder. Ingen andre har headet i mål fra så langt hold.

- Snakkes det fortsatt om scoringen?

- Nei. Og i alle fall ikke her, humrer Samuelsen, mens vi står i kjelleren på Stade de France.

Eksploderte Han fortsetter:

- Jeg tror nok den allerede har gått i glemmeboka. Jeg tenkte egentlig ikke så mye over scoringen selv, før det eksploderte. Det er selvfølgelig gøy å ha opplevd det, og jeg fikk en del henvendelser fra utenlandske TV-kanaler. Det var god reklame for Odd som klubb.

- Hva med en kopi på Stade de France?

- Det hadde vært å toppe den gamle rekorden til de grader. Men jeg er ganske sikker på at det ikke skjer igjen.

- Tror du at du får spille mot Frankrike i kveld?

- Jeg kan jo håpe. Vi får se hva som skjer. Jeg skal uansett gjøre mitt beste, og vise meg fra en god side, sier Samuelsen.

SUPERMOTIVERT:  Jone Samuelsen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SUPERMOTIVERT: Jone Samuelsen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer