Zlatan slaktes:

- Han sutrer, klager og gråter over mye

Zlatan Ibrahimovic får slakt av fotballekspert som mener at svensken sutrer for mye.

SLAKTES: Zlatan Ibrahimovic har irritert på seg en amerikansk fotballekspert. Foto: Sean M. Haffey / Getty Images / AFP / NTB Scanpix
SLAKTES: Zlatan Ibrahimovic har irritert på seg en amerikansk fotballekspert. Foto: Sean M. Haffey / Getty Images / AFP / NTB ScanpixVis mer

Zlatan Ibrahimovic har den siste tida sendt flere stikk mot den amerikanske fotballigaen MLS, der han reagerer på deres system. Det er slik at USAs fotballag er fordelt over to avdelinger. Western Conference og Eastern Conference - akkurat som i for eksempel basketball (NBA).

I disse to avdelingene er det de sju beste som får muligheten til å spille sluttspill i MLS. Det vil også si at et lag som er plassert som nummer sju på tabellen ved sesongslutt kan i teorien vinne MLS.

Foreløpig ligger lag som hans LA Galaxy an til å kunne vinne MLS, på grunn av at de ligger på sjetteplass i Western Conference.

FÅR BOT: Zlatan Ibrahimović har gjort en braksesong i år. Nå blir han bøtelagt. Video: strivesport.com. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Ekspert freser

Det er den biten som har fått Zlatan til å reagere. Han mener at det er vanskelig å holde seg på tå når man ganske enkelt kan sikre seg sluttspill. Han snakket også om viktigheten av vinnermentalitet.

- Det er en mentalitet som du må ha hver dag - under trening og kamp. Resultatene er for meg veldig viktige i hver kamp vi spiller. Men her, om du kommer på en sjetteplass, så kan du fortsatt vinne det hele. Hvordan kan man bygge vinnermentalitet om man ikke er på tå hele tiden? sa Zlatan til TV-kanalen ESPN nylig.

- Jeg synes systemet her er dritt, men det er slik det er, fortsatte 37-åringen.

Kommentarene har ikke falt i god jord hos alle rundt MLS, og nå freser Fox Sports' fotballekspert Alexi Lalas mot Zlatan.

- Han sutrer, klager og gråter mye nå, sa Lalas etter nattas kamp mellom LA Galaxy og D.C. United, der Zlatans Galaxy tapte 2-1.

Tapet som de pådro seg i natt kan etter hvert få store konsekvenser for Galaxy. Klubben er nemlig bare tre poengtap unna å miste sluttspillet.

- Vinn MLS-trofeet

Til tross for at Lalas ikke er imponert over sutringen til Zlatan, så innrømmer han at ting kan forbedres i den amerikanske ligaen. Han sier seg enig i at Zlatans lagkamerater og motstandere ikke er på spesielt høyt nivå. Heller ikke dommerne og systemet er amerikaneren imponert over.

- Ok, jeg kjøper det. Man kan klage. Men han spiller i MLS nå. Det er en liga som han selv valgte å spille i. Det er en liga som han valgte å fortsette å spille i også. Det er en liga som gir ham millioner på millioner i lønn, sier den tidligere landslagsspilleren.

AKROBATIKK: Zlatan Ibrahimovic vartet opp med akrobatikk fra aller øverste hylle da LA Galaxy tok i mot New England Revolution. Video: strivesport.com. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Les mer : https://www.dagbladet.no/sport/ibrahimovic-scoret-drommemal---raste-etter-kampen/71143318 Vis mer

Zlatan kom til MLS og LA Galaxy i 2018, og han har imponert stort der også. I løpet av sine 44 kamper har han scoret 38 mål. Men han står fortsatt uten en MLS-tittel, noe som helt sikkert plager svensken.

I forbindelse med det faktumet hadde Lalas en oppfordring til svensken.

- Zlatan, du lyktes ikke med å gå til sluttspill i fjor. Så det er åpenbart ikke så lett å gjøre det. Gå til sluttspill først, kompis. Vinn så MLS-trofeet. Etter det kan du klage så mye du vil om hva MLS er og ikke er - både på og utenfor banen, sa Lalas.

Sesongen i MLS er fortsatt ganske ung, og det er elleve kamper igjen i Eastern Conference, som altså er avdelingen som LA Galaxy spiller i.