Han sviktet under press

IOC-president Thomas Bach sitt påståtte reformstyre reformerte til slutt ingen ting av det viktigste.

PUTIN BLE VIKTIGST LIKEVEL:  IOC-president Thomas Bach holder lekene sine åpne for juks. Til slutt ble butikken viktigere enn  det å jakte på  Vladimir Putins svindlere. FOTO: AP/Charlie Riedl.
PUTIN BLE VIKTIGST LIKEVEL:  IOC-president Thomas Bach holder lekene sine åpne for juks. Til slutt ble butikken viktigere enn  det å jakte på  Vladimir Putins svindlere. FOTO: AP/Charlie Riedl. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

DER det har vært god grunn til å heie fram endringene av den olympiske bevegelsen (IOC), er situasjonen nå radikalt forandret. Så alvorlig er de siste dagers olympiske knefall for Vladimir Putin og Russland. For nå er det umulig å se IOC som en forandrende kraft i det aller viktigste; det å ta vare på en renest mulig idrett

Helt siden han overtok som IOC-president har Thomas Bach profilert seg som en skarp verbal kritiker av vanstyret i de ulike internasjonale særforbundene. Ved å legge til side McLaren-rapportens henstilling om et oppgjør med Russlands svindel, har dermed Bach sviktet både seg selv og den nytenkningen han satte i gang med reformprogrammet Agenda 2020:

  • For der de siste års reformer har økt viljen til å arrangere OL, setter dopingsvindelen et spørsmålstegn ved hvorfor vi skal fortsette med olympiske leker.

Det spørsmålstegnet kunne både Bach og IOC ha strøket ved å benytte det graverende materialet fra McLaren-rapporten til å drive et antidoping-arbeid i praksis.

I STEDET gir de siste dagene IOCs kritikere rett. Ved å åpne lekene for nesten alle utøverne fra det statlige russiske svindelsystemet, har det dessverre vist seg at denne bevegelsen fortsatt sitter fast i det gamle verdensbildet om at det eneste som egentlig teller er å holde butikken gående.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer