Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Anker Sørensen snakker ut:

Han syklet videre med brudd og hjernerystelse - men ble likevel æreskjelt av Oleg Tinkov

- Du sykler som en vattnisse!

SLIK SÅ HAN UT ETTER FØRSTE VELT: Chris Anker Sørensen pådro seg hjernerystelse i denne velten. En måned senere tok han ribbein i Tour de Suisse. Likevel ble han skjelt ut av Oleg Tinkov: - Du burde blitt hjemme. Du sykler som en vattnisse, skal russeren ha sagt. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
SLIK SÅ HAN UT ETTER FØRSTE VELT: Chris Anker Sørensen pådro seg hjernerystelse i denne velten. En måned senere tok han ribbein i Tour de Suisse. Likevel ble han skjelt ut av Oleg Tinkov: - Du burde blitt hjemme. Du sykler som en vattnisse, skal russeren ha sagt. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer

(procycling.no): I en podcast laget av dansk TV 2 Sport forteller Chris Anker Sørensen om hårføneren han mottok av lageier Oleg Tinkov.

Hendelsen fant sted under 2014-utgaven av Tour de Suisse. I forkant hadde den danske rytteren vært igjennom en heftig velt under Giro d´Italia.

- Jeg led stadig som en følge av velten. Under Sveits rundt var jeg uheldig og veltet igjen. Jeg tok noen ribbein og klarte knapt å trekke pusten. Et par dager senere kom han (Oleg Tinkov) bort til meg og skjelte meg ut under kveldsmaten. Det var skikkelig ubehagelig, forteller Anker Sørensen til TV 2 Sport.

- Du burde ha blitt hjemme!

Det hjalp nemlig ikke at han hadde bitt tennene sammen og gjort en jobb for lagkameratene.

Det var åpenbart at den styrtrike russeren forventet mer.

- Han sa at jeg burde ha blitt hjemme, at jeg var litt av en vattnisse og at jeg måtte ta meg sammen. Det var alt mulig dritt. Jeg kan ikke huske det ordrett, sier han i dag - nesten to og et halvt år senere.

Anker Sørensen tilbrakte ni sesonger i CSC, og siden Team Saxo Bank og Tinkoff-Saxo, før han meldte overgang til Fortuneo Vital Concept.

Tilbake på kontinentalnivået

I 2017 har han tatt steget ned til Riwal Procycling på det danske kontinentalnivået.

Likevel har han altså ikke helt klart å legge de tunge karakteristikkene fra Tinkov bak seg.

- Det var ikke særlig motiverende å få en slik reprimande når man var helt nede i kjelleren. Han var etter meg fordi jeg ikke leverte, mens jeg synes det var skivebom fordi jeg hadde brukket tre ribbein og hadde hjernerystelse. Men det var harde ord fordi man brenner for idretten man holder på med og er usikker på sin egen framtid, påpeker han.

Du kan lese mer fra dette intervjuet hos dansk TV 2!

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling