Han tar over Sarpsborg

Mikael Stahre ble i dag presentert som Sarpsborg-trener.

NY TRENER: Mikael Stahre tar over Sarpsborg 08.
Foto: Thomas Johansson/TT / NTB scanpix
NY TRENER: Mikael Stahre tar over Sarpsborg 08. Foto: Thomas Johansson/TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sarpsborg 08 har stått uten trener siden Geir Bakke valgte å forlate klubben til fordel for Lillestrøm, som er spiller OBOS-ligaen kommende sesong.

Thomas Berntsen, som er sportssjef i Sarpsborg, har holdt kortene ganske tett til brystet, men han har tidligere sagt at den nye sjefen må passe klubbens verdier og profil.

Nå har han funnet riktig mann. Den nye mannen blir svenske Mikael Stahre (44), og han ble presentert som Sarpsborg-trener i dag.

Førstevalget

Styreleder Cato Haug er meget fornøyd med prosessen som har pågått.

- Vi er glad for å allerede nå presentere ny trener for Sarpsborg. Det er blitt gjort en grundig og god jobb, og det har blitt jobbet aktivt fra nyttårsaften og fram til i dag, sier Haug.

Stahre sier at han har fulgt Sarpsborg tett den siste tida.

- Det er en klubb som vil noe og vil framover. De jobber hardt og setter idrettsverdier veldig høyt. Jeg har fulgt klubben tett, og vet hvor deres styrker ligger, sier Stahre selv på dagens pressekonferanse.

Thomas Berntsen, som er sportssjef i klubben, sier at han har hatt et øye med Stahre tidligere også.

- Vi var tidlig i prosessen i å kartlegge kandidater. Det er førstevalget som sitter her. Vi jobber ikke skjul med trenerkandidater, og Mikke har vært på lista vår tidligere også. Sammen med spillere og trenere så er han riktig mann til å ta klubben de små kneppene videre, sier Berntsen.

Dermed ser det ut til at «trenerkabalen» i Eliteserien er ett steg nærmere i å gå opp. Vålerenga står også uten trener, og det kan tenkes at det kommer nyheter fra Valle de nærmeste dagene også.

Ligagull med AIK

Stahre har vært hovedtrener i flere svenske klubber - blant annet i storklubbene AIK og IFK Göteborg. Men den siste klubben han var trener i, var i den amerikanske MLS-klubben San Jose Earthquakes. Han var der fra 2017 til 2018.

Der klarte hans lag å bare vinne fire kamper på 28 forsøk, med en seiersprosent på 14 prosent.

I AIK hadde han derimot større suksess. Han vant Allsvenskan og den svenske cupen i 2009. I det påfølgende året vant hans AIK den svenske supercupen.

Han tok også cupgull med Göteborg i 2013.

Sarpsborg hadde på sin side en noe skuffende sesong i 2019, der de havnet som nummer 12 på tabellen i Eliteserien. I 2018 ledet Bakke sine gutter til en 8. plass, mens i 2017 ble det en imponerende bronsemedalje.

Stahre får altså en tøff jobb med å lede Sarpsborg høyere på tabellen, og de mistet sin kanskje viktigste spiller i Kristoffer Zachariassen. Han er nå Rosenborg-spiller.

Det forventes neppe at blåtrøyene skal gjenta tredjeplassen, men de sikter nok på å unngå nedrykksstriden som de var en del av i 2019.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer