Han tente et dansk EM-håp etter skandale-utspill. Nå trekker han tilbake alt

«Åh nej! Danmarks vilde EM-drømme er blevet knust».

EM-TILSKUERE: Det danske fotballandslaget røk ut i EM-playoff - men fikk et lite håp om EM-spill etter kampfiksingbeskyldninger fra en annen kamp i gruppespillet. Foto: Matt West/BPI/REX Shutterstock
EM-TILSKUERE: Det danske fotballandslaget røk ut i EM-playoff - men fikk et lite håp om EM-spill etter kampfiksingbeskyldninger fra en annen kamp i gruppespillet. Foto: Matt West/BPI/REX ShutterstockVis mer

(Dagbladet): I forrige uke kom det grove påstander mot det armenske fotballandslaget som ble anklaget for å ha tapt med vilje mot Albania i EM-kvalifiseringen.

Presidenten i det armenske fotballforbundet, Ruben Hayrapetyan, sa ifølge Armenia Now at han er sikker på at den avgjørende gruppespillskampen i Jerevan var fikset. Resultatet i kampen gjorde blant annet at Danmark ikke kvalifiserte seg til EM som gruppetoer - og danskene fikk et lite håp om å snike seg til EM-sluttspillet etter skandalepåstandene.

Nå hevder det armenske fotballforbundet at alt er en misforståelse.

- Under pressemøtet sa presidenten klart og tydelig: Det er et forræderi. Er det ikke forræderi å ha landslagstrøya på, ha flagget på brystet og slett ikke vise noen kjærlighet for fedrelandet på banen? De hadde bare lyst til og spille og simulere skader fra 15-20 minutter ut i kampen, sier fotballforbundets pressesjef Tigran Israelyan i en mail til danske BT.

Den danske avisa markerer de ny opplysningene som en nedtur:

«Åh nej! Danmarks vilde EM-drømme er blevet knust», skriver BT.

- Misforståelse Fotballforbundets talerør fortsetter:

- Presidenten sa aldri noe om kampfiksing. Din informasjon handler bare om en misforståelse av presidentens uttalelser i møte med den armenske pressen i november, skriver pressetalsmannen.

De angivelige påstandene fikk det likevel til å koke i fotballmiljøet.

Danskene håpet å komme inn til EM via bakveien - og de armenske spillerne raste mot egen fotballpresident i går.

- Ikke korrekt Flere av spillerne slo tilbake i et åpent brev.

Brevet er signert Dortmund-stjerna Henrikh Mkhitaryan, Yura Movsisyan, Aras Ozbiliz, Robert Arzumanyan, Hrair Mkoyan, Gevorg Ghazaryan, Marcos Pizzelli, Gevorg Kasparov og Karlen Mkrtchyan.

- Beskyldnigene er på ingen måte korrekt. De er fullstendig usanne. Vi har hundre prosent tillit til alle spillerne i troppen. Vi føler oss overbevist om at dette er et syn hele troppen deler. Dette var på ingen måte forræderi, står det i brevet, gjengitt av BT.

Albania vant kampen enkelt 3-0, og kvalifiserte seg til et mesterskap for første gang. Det skapte spekulasjoner - også innad hos taperne fra Armenia.

- Vi gir alltid hundre prosent for landet vårt. Ingen har meldt avbud dersom de ikke er skadd eller syke. Noen tar til og med smertestillende tabletter dersom treneren ber oss om det, skriver spillergruppa i brevet.

Flere medier har hevdet at keeperen og tre forsvarsspillere mottok et beløp som tilsvarer 4,6 millioner norske kroner for å la Albania vinne.

Danmark ble nummer tre i EM-kvalifiseringsgruppe I, to poeng etter toeren Albania. Dermed måtte danskene spille playoff mot Sverige og Zlatan.  Der røk danskene ut.