Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Han tjener mest av alle i OL

Ikke engang LeBron James kan matche Roger Federer.

DYREBART TALENT: Tennislegenden Roger Federer får godt betalt for fantastiske prestasjoner på tennisbanen. Foto: SCANPIX/REUTERS/Stefan Wermuth
DYREBART TALENT: Tennislegenden Roger Federer får godt betalt for fantastiske prestasjoner på tennisbanen. Foto: SCANPIX/REUTERS/Stefan Wermuth Vis mer

(Dagbladet): Tennisstjernen Roger Federer er deltakeren med høyest årsinntekt under årets OL i London, forteller magasinet Forbes.

Ifølge bladet håvet sveitseren inn pene 54,3 millioner dollar, eller 330 millioner kroner, fra juli i fjor til år.

Prestasjonene på banen ga ham 9,3 millioner dollar i premiepenger, men de virkelige summene ligger i Federers sponsoravtaler med gigamerker som Nike, Rolex og Gillette, noe Forbes anslår dro inn 45 millioner dollar det siste året.

NBA-stjernen LeBron James tar andreplassen bak Federer på lista. Han innkasserte ifølge Forbes rundt 322 millioner kroner det siste året, mye på grunn av sponsorer som Nike, McDonald's og Coca-Cola.

Tilsammen mener Forbes at de 20 best betalte OL-utøverne dro inn over 2,7 milliarder det siste året, og de fleste av utøverne driver med nettopp basketball.

Tolv av deltakerne i London-OL var også på den siste Forbes-listen over de 100 idrettsfolk som tjener mest: Sju basketballspillere, fire tennisspillere og sprintkongen Usain Bolt.

Forbes' topp 10:

1. Roger Federer (tennis, 330 millioner)
2. LeBron James (basket, 322 millioner)
3. Kobe Bryant (basket, 317 millioner)
4. Maria Sharapova (tennis, 164 millioner)
5. Kevin Durant (basket, 155 millioner)
6. Carmelo Anthony (basket, 139 millioner)
7. Usain Bolt (friidrett, 123 millioner)
8. Novak Djokovic (tennis, 120 millioner)
9. Chris Paul (basket, 116 millioner)
10. Li Na (tennis, 112 milloner)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media