Han tjente 300 kroner i uka for åtte år siden. Nå scorer Jamie Vardy hyppigere enn Ronaldo, Messi og Neymar

- Slutter du aldri å løpe?

SCORER OG SCORER: Leicester-spissen Jamie Vardy jubler for scoring mot Aston Villa 13. september. Totalt denne sesongen står Vardy med seks scoringer på bare sju Premier League-kamper. Dermed er han toppscorer i ligaen. Foto: Darren Staples / Reuters / NTB Scanpix
SCORER OG SCORER: Leicester-spissen Jamie Vardy jubler for scoring mot Aston Villa 13. september. Totalt denne sesongen står Vardy med seks scoringer på bare sju Premier League-kamper. Dermed er han toppscorer i ligaen. Foto: Darren Staples / Reuters / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Sju kamper ut i årets Premier League-sesong er Leicester-spissen Jamie Vardy (28) ligaens toppscorer med seks mål, foran lagkamerat Riyad Mahrez' fem - mens mer etablerte spisser og prominente navn som Sergio Agüero (Manchester City) og Wayne Rooney (Manchester United) og Harry Kane (Tottenham) står med én scoring hver så langt.

Slår superstjernene Men Vardys scoringsfrekvens denne sesongen er ikke bare imponerende i engelsk målestokk. På kontinentet sliter selv de største spissnavnene i verden med å holde tritt med eventyrmannen som for bare tre år siden spilte non-league-fotball for Fleetwood Town:

Mens Vardy har scoret hvert 104. minutt denne sesongen - så har Cristiano Ronaldo notert seg for ligamål hvert 108. minutt for Real Madrid, Lionel Messi har gått 133 minutter mellom hver scoring for Barcelona, mens Neymar og Luis Suarez - begge Barcelona - har scoret henholdsvis hvert 149. og 150 minutt.

Messi, Neymar og Suarez scoret 129 mål seg i mellom sist sesong - så det er de store gutta Vardy er oppe på nivå med nå, i form av uttelling.

Passerte fjoråret Vardy scoret begge for Leicester i 2-5-tapet for Arsenal i helga. Det tok han opp i seks scoringer, og dermed er han allerede forbi fem han leverte i løpet av hele fjorårssesongen.

Men like imponerende som at 28-åringen er toppscorer i Premier League, er det at Leicester-spissens fulltreffere har kommet på bare 23 avslutninger.

Spissen er også den raskeste spilleren i Premier League. I 2-1-seieren mot West Ham i august ble han målt til en toppfart på 35.44 km/t.

Mourinho-ros Da Leicester tapte 1-3 hjemme mot Chelsea på tampen av sist sesong, så oppsøkte Chelsea-manager Jose Mourinho spissen etter kampen og spurte om han «aldri slutter å løpe»?

- Det var litt av et kompliment, til å komme fra han. Det var koselig sagt og jeg fikk meg en liten latter. Han hadde ikke trengt å si noen ting, sier Jamie Vardy.

Etter at han ble frigitt av Sheffield Wednesday som 16-åring, så har Jamie Vardy gått den lange veien mot toppen. Da han startet seniorkarrieren i Stocksbridge Park Steels, så tjente han 30 pund i uka.

Siden har ferden mot Premier League gått via Halifax Town og Fleetwood Town før Leicester betalte én million pund for spissen i 2012.

Så imponerede har han vært det siste året i Leicester at England-manager Roy Hodgson også har innlemmet han i landslaget.