Han trener verdens 31. beste landslag

Spania topper FIFA-listen for første gang.

Seieren i fotball-EM sørger for at Spania topper rangeringen til Det internasjonale fotballforbundet (FIFA). Norge faller fire plasser på de nye FIFA-listene.

Spania har aldri tidligere vært på førsteplass på listene, som så dagens lys for første gang i 1992. Kanskje ikke så rart, med tanke på at Spanias forrige tittel kom i 1964.

Men spanierne har hele tiden vært regnet som et av de beste lagene likevel. Flere av verdens største stjerner har vært spanske, men i mesterskap har landet feilet så godt som hver eneste gang.

Nå topper de listene, som tar utgangspunkt i internasjonale resultater over de siste fire årene. Seirer i store turneringer gir naturlig nok større gevinst.

Italia gjorde et skuffende EM, men verdensmesteren fra 2006 klatrer likevel til annenplass. Like bak følger EM-finalist Tyskland. Dermed er «pallen» heleuropeisk.

De søramerikanske landene, som vanligvis er i toppen, skuffer nemlig for tiden. Brasil spiller elendig og faller fra annen- til fjerdeplass. Norges motstander i VM-kvalifiseringen Nederland klatret fem plasser etter EM og er nummer fem.

Argentina, Kroatia, Tsjekkia, Portugal og Frankrike er også blant de ti høyest rangerte. Dermed har Europa hele åtte av de ti beste fotballnasjonene i verden.

Norge var ikke med i EM og det viser seg på listene. Åge Hareides lag faller fire plasser og er rangert som verdens 31. beste nasjon. Bak Sverige (26), men foran Danmark (36).

30 LAG ER BEDRE: Åge Hareide og Norge faller fire plasser på den nye FIFA-listen. Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet
30 LAG ER BEDRE: Åge Hareide og Norge faller fire plasser på den nye FIFA-listen. Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet Vis mer

Norges resterende motstandere i VM-kvaliken er rangert slik: Skottland 16. (opp én plass), Makedonia 56. (samme plass) og Island 98. (ned hele 13 plasser).

(NTB)

Han trener verdens 31. beste landslag
<B>VERDENS BESTE LAG:</B> EM-vinner Spania toppern FIFAs ranking for første gang.