- Han trodde på meg før jeg fortjente det

Marcus Hellner skulle ringe Inge Bråten. Det rakk han aldri.

TRIST: Marcus Hellner framhever Inge Bråten som en av sine viktigste støttespillere. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TRIST: Marcus Hellner framhever Inge Bråten som en av sine viktigste støttespillere. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Svenskenes største skistjerne, Marcus Hellner, reagerer med sorg når Dagbladet overbringer budskapet om Inge Bråtens bortgang.

- Jeg visste at han var alvorlig syk, og hadde tenkt å ringe ham denne uka. Det ble det dessverre ingenting av. Det er kjempetrist å høre at han er gått bort, sier Hellner.

Inge Bråten døde av kreft fredag morgen, 63 år gammmel. Bråten hadde stor suksess som norsk landslagssjef i langrenn på starten av 90-tallet, selve gullalderen i norsk herrelangrenn.

- Betydd mye I 2005 ble han svensk landslagstrener, en jobb han hadde til 2007. Det endte også med et suksessrikt OL i Torino i 2006. Men Bråten var også mannen som oppdaget dagens største stjerne, og tok ham inn i landslagsvarmen.

- Han trodde på meg før jeg egentlig fortjente det. Å bli tatt ut på landslaget selv om jeg egentlig ikke var god nok, ga meg mye selvtillit. Så det er ingen tvil om at Inge har betydd mye for min karriere, sier Hellner til Dagbladet.

Godhjertet Han har også hatt et godt forhold til Bråten etter at nordmannen sluttet i Sverige i 2007.

- Inge har jo vært i miljøet, så vi har snakket sammen ofte. Han har alltid gratulert meg når det har gått bra, og han har også oppmuntret meg når det ikke har gått bra.

- Inge var en godhjertet mann, sier en tydelig rystet Hellner til Dagbladet.