Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Han tror på OL-medalje

- Dette er ingen fleip, men et høyst realistisk mål, sier hockeylandslagets trener Leif Boork til Dagbladet, og serverer følgende: - Min ambisjon er å stabilisere Norge blant verdens seks beste til OL i 2002. Da er vi også en medaljekandidat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

13 spillere har, av ulike årsaker, takket nei til landslagsspill denne sesongen. Det bekymrer ikke Boork. For «Nye Norge» vil heretter bestå av gutter som prioriterer å spille ishockey _ ikke bare når det passer dem sjøl.

- Tida er forbi da jeg ringte rundt og maste på gamle stjerner.

- De som har sagt nei nå, er ute. De har sjøl stengt døra. Så enkelt er det, sier Boork.

Får sjansen

Svensken vil plukke spillere til landslaget blant utenlandsproffene og en stamme fra ungdomslandslaget.

- Det er mange gode talenter i aldersgruppa 18 til 24 år. Dette er ungdom på vei opp. De er sultne og ofrer mye på idretten sin. Vil de satse, skal de også få sjansen.

- Men de fyller vel ikke umiddelbart hullene etter typer som Petter Salsten, Erik Kristiansen og Øystein Olsen?

- Det kan jeg ikke forlange. Men det gjelder å tenke langsiktig _ fire år fram i tid. Min jobb blir å legge forholdene til rette. Utviklingspotensialet er der.

Leif Boork mener det nye laget vil få noen ørefiker av bedre nasjoner. Det er vil være nyttig lærdom.

Legger lista

- Spillerne skal få mer internasjonal matching _ også mot de aller beste. Bare ved å møte dem vil de forstå hvor lista ligger.

Og ifølge Boork er det ikke store omveltninger som må til.

- De beste er litt bedre enn oss på de fleste områder. Tilsammen blir det en stor forskjell. Min jobb blir å heve kvaliteten tilsvarende. Dette er mulig og derfor tør jeg snakke om OL-medaljer fire år fram i tid.

Stiller krav

- Har du noen formening om hvorfor så mange har takket nei til landslagsspill i år? Kan det ha noe med deg å gjøre?

- Jeg har stilt meg sjøl det samme spørsmålet. Hittil har ingen sagt til meg at de misliker meg eller min lederstil.

- Men jeg må kunne stille krav til en landslagsspiller. Kanskje har gutta sjøl vært usikre på om de greier å leve opp til disse.

Boork er ikke i tvil om at han vil greie å bygge opp og utvikle den nye generasjonen ishockeyspillere i Norge.

- Jeg ser ingen Shampo blant talentene. Det er urettferdig å sammenlikne med en så unik spiller. Men ungdom som Pål Johnsen, Morten Fjeld, Tore Vikingstad og Andre Manskow Hansen er gutter som på sikt kan bli like gode som Shampo _ hvis de fortsetter like seriøst i åra som kommer, sier Leif Boork.

EN SVENSKEVITS?</B> Han har mistet 13 spillere, men landslagstrener Leif Boork tror likevel at det norske hockeylandslaget kan ta medalje om fire år.
Leif Boork</B>

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!