Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Han vant «verdens dyreste» boksekamp. Nå har de strippet ham for tittelen

- Fulgte ikke reglene.

MISTER TITTELEN: Natt til tredje mai sto amerikanske Floyd Mayweather igjen som vinneren av det som lenge hadde blitt omtalt som tidenes dyreste og største boksekamp mot Manny Pacquiao. I etterkant uttalte han at han aktet å gi fra seg alle beltene sine, WBO-, WBC- og WBO-tittelen i weltervekt, men nå har den avgjørelsen blitt tatt for ham. Det bekrefter WBO i en pressemelding i natt. Foto: REUTERS/Steve Marcus/NTB Scanpix
MISTER TITTELEN: Natt til tredje mai sto amerikanske Floyd Mayweather igjen som vinneren av det som lenge hadde blitt omtalt som tidenes dyreste og største boksekamp mot Manny Pacquiao. I etterkant uttalte han at han aktet å gi fra seg alle beltene sine, WBO-, WBC- og WBO-tittelen i weltervekt, men nå har den avgjørelsen blitt tatt for ham. Det bekrefter WBO i en pressemelding i natt. Foto: REUTERS/Steve Marcus/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Natt til tredje mai sto amerikanske Floyd Mayweather igjen som vinneren av det som lenge hadde blitt omtalt som tidenes dyreste og største boksekamp mot Manny Pacquiao.

I etterkant uttalte han at han aktet å gi fra seg alle beltene sine, WBO-, WBC- og WBO-tittelen i weltervekt, men nå har den avgjørelsen blitt tatt for ham. Det bekrefter WBO i en pressemelding i natt.

- Komiteen sitter ikke igjen med noen andre alternativer enn å ta fra Mr. Floyd Mayweather Junior hans tittel som WBO-mester i weltervekt, og gjøre tittelen ledig. Dette for å følge de reglene som er satt, skriver de i meldingen.

Bakgrunnen for at tittelen nå blir tatt fra den ubeseirede bokseren (48 seiere) er at han ikke har betalt inn et sanksjoneringsbeløp på 200 000 dollar. Noe som er som småpenger å regne for mannen som sikret seg 180 millioner i samme valuta bare for kampen mot Pacquiao.

Han har heller ikke sagt fra seg juniortitlene i mellomvekt, og det heter også i WBO-reglementet at en bokser bare kan holde titler i én vektklasse om gangen.

- WBO har all respekt for Mayweather og alt han har utrettet gjennom sin lange karriere. Han har sagt seg enig i og forstår at verdensmestere har privilegier, men også ansvar for å følge reglene satt av WBO, skriver de videre.

Timothy Bradley vil dermed overta beltet til Mayweather, som fortsatt holder titlene i både WBC og WBA.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!