- Han var alltid førstemann på trening og spillermøter

Drillo er lei seg for å miste Riise.

GIR SEG: John Arne Riise takket i dag for seg på det norske landslaget. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
GIR SEG: John Arne Riise takket i dag for seg på det norske landslaget. Foto: Heiko Junge / NTB ScanpixVis mer

John Arne Riise meldte i dag at han gir seg på landslaget.

Riises 110. og siste landskamp ble VM-kvalifiseringskampen mot Albania i mars. Han topper listen over flest landskamper for Norge.

Landslagssjef Egil Olsen hyller Riises landslagskarriere.

- Han har hatt en imponerende karriere på landslaget, og 110 kamper er en stor prestasjon. John Arne har vist stor entusiasme og var alltid førstemann på trening og spillermøter. Jeg respekterer avgjørelsen og ønsker å takke han for innsatsen, sier Olsen til fotball.no.

Riise kritiserte nylig at han ikke fikk kapteinsbindet i en landskamp i februar. I fjor ble han kjørt beinhardt av VG før landskampene mot Island. Avisen mente han hadde oppført seg selvgodt.

I søkelyset Riise har opp gjennom årene også gjort seg bemerket utenfor banen i flere sammenhenger, men på landslaget har han vært en meget solid spiller i mange år. Selv når det stormet som verst rundt ham, presterte Riise ofte til gode karakterer.

- HYLLER RIISE: Egil Olsen er trist over at Riise gir seg. Foto: NTB Scanpix
- HYLLER RIISE: Egil Olsen er trist over at Riise gir seg. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Etter en lang periode med mange tanker har jeg valgt å takke nei til videre landslagsspill for Norge. Avgjørelsen er tatt i samråd med mine nærmeste, men den har naturligvis vært helt min egen. Den tunge siden av et slikt valg, er åpenbar: Jeg har elsket hvert sekund jeg har spilt med norsk landslagsdrakt. Den gode siden av valget, er at det kjennes helt riktig. Det er en tid for alt, skriver Riise i pressemeldingen.

Riise spiller til daglig for Fulham i den engelske eliteserien. Han har tidligere sagt at han ønsker et par år til i Premier League før han vil spille i USA.

Det er lite trolig at Riise avslutter karrieren i Norge. Han flyttet som unggutt til Monaco der han slo seg fram og skaffet seg et navn.

(NTB)